Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#0responsables
Comença l'any amb una nova concentració de l'AVM3J

La que fa 99 i que ha aplegat a nombroses persones amb la complicitat dels afectats per l’accident de l’Alvia i del Yak 42

04/01/2015 Drets i Llibertats

La plaça de la Verge de la ciutat de València va aplegar ahir al vespre una nova concentració de l'Associació de Vítimes del Metro 3 de Juliol (AVM3J) per reclamar justícia i que s’aclarisquen totes les responsabilitats polítiques i tècniques d’una de les majors catàstrofes ferroviàries de tot Europa. Aquest cop van comptar amb la complicitat de les plataformes de l’accident de l’Alvia de Santiago de Compostela i del Yak 42.

En el manifest llegit per la presidenta de l'associació, Beatriz Garrot, ha lamentat les declaracions "gens honorables" del president de la Generalitat, Alberto Fabra, en les quals "diu no saber per què ha de demanar perdó a les víctimes de l'accident de Metre de 2006". "No li sembla suficient motiu la manipulació de la comissió parlamentària -encarregada d'investigar el succés-? O és que el fet que els compareixents haguessin d'aprendre les respostes li sembla bé?", va remarcar la presidenta.

Li va exigir, en la lectura del text, que sancioni a les persones que li van precedir en el càrrec i el va acusar de conèixer la "falta de mesures de seguretat en la Línia 1", on va tenir lloc el sinistre.

En la concentració, vs prendre la paraula un pare que va perdre a la seva filla i al nuvi d'aquesta en l'accident de Santiago. El familiar va mostrar la seva convicció en què "no solament va ser culpable el maquinista, com tampoc en el cas del Metro de València o el Yak 42". "Hi ha gent que per un motiu o per un altre no vol que se sàpiga la veritat", va puntualitzar

Garrot va afirmar que "l'única reparació després d'aquests accidents tan tràgics i després d'aquest dolor és que és conèixer la veritat".

La plataforma de l’accident de l’Alvia de Santiago de Compostela

Els membres de la plataforma de l'accident del tren Alvia 04155 que el 24 de juliol del 2013 es va trencar en mil trossos al revolt d'Angrois i va segar la vida de 80 persones, creuen que el govern espnayol els està prenent el pèl. Per començar denuncien que la Comissió d'Investigació d'accidents Ferroviaris (CIAF) no sigui un òrgan independent, i només per això s'entén que en el seu recent informe sobre la tragèdia de l'Alvia va concloure que l'única causa de l'accident va ser un excés de velocitat provocat per una falta d'atenció del maquinista.

Plataforma de vítimes del Yak-42

El 20 d'agost del 2008, l'accident del vol de Spanair *JK5022 a Barajas, va deixar 154 morts i 18 ferits. Les famílies recorden els problemes amb les identificacions dels cadàvers i les traves que els va posar l'Exèrcit espanyol per veure els cossos. A més a més, remarquen que hi ha molts indicis que alguna cosa estava mal.



Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid