Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
0responsables
En la 91è concentració, l'AVM3J denuncia destrucció de proves

Fa un any que la lluita de l'Associació de Victimes del Metro-3J es feu més visible que mai després del programa de Jordi Èvole.

03/05/2014 Drets i Llibertats
91è concentració l'AVM3J 91è concentració l'AVM3J

La plaça de la Verge de València s'ha tornat a omplir aquesta tarda, com fa un any, després que el programa de Jordi Èvole es fa ressò de les concentracions de cada dia tres de cada mes i de la lluita l'Associació de Víctimes del Metro de 3 de juliol (AVM3J) per demanar responsabilitats sobre l'accident a Línia 1 de Metrovalencia, que l'any 2006 va costar vida a 43 persones i va ferir a 47.

Segons el manifest de l'AV3J llegit a la concentració davant milers de persones, dia a dia prossegueixen les compareixences que trauen a la llum la “mala actuació” de l'empresa pública. En aquesta línia han apuntat que Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) "segueix obstruint la recerca" judicial de l'accident.

Així han afirmat que FGV "va destruir proves" per haver esborrat la caixa negra del comboi sinistrat després de la seva lectura en les instal·lacions de l'empresa "sense presència judicial" i per "la desaparició del llibre d'avaries.

Segons assenyalen, la direcció de MetroValencia "va mentir al perit judicial" dient que el vagó sinistrat no havia descarrilat anteriorment, i "va ocultar l'informe desfavorable" de Prevenció de Riscos Laborals de 2006.

Entre uns altres, acusen a FGV d'ocultar "informació rellevant a la recerca" fins que va prescriure la responsabilitat per les deficiències reflectides", i de no investigar l'accident ocorregut a Picanya en 2005 ni el de 2006, i insta a les autoritats a rectificar, doncs "mai no és tard per fer el correcte"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid