Operació Garzón, 20 anys
L'ANC porta el documental "L'Operació Garzón" a Riudellots de la Selva

L'assemblea vol "informar sobre la repressió de l'estat espanyol a l'independentisme català" amb un acte que inclourà un homenatge als encausats del 92

20/07/2012 Diari de treball
Presentació a Riudellots de la Selva Presentació a Riudellots de la Selva

Aquest divendres el documental L'Operació Garzón contra l'independentisme català es presentarà a Riudellots de la Selva en un acte organitzat per la secció de Riudellots de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). D'aquesta manera l'ANC s'implica en la gira de presentació del documental que explica la cara més fosca dels Jocs Olímpics, que ara compliran 20 anys.

La secció de Riudellots de la Selva de l’Assemblea Nacional Catalana organitza la projecció del documental, produït per Llibertat.cat i Zeba Produccions, estrenat fa poc i que informa sobre les detencions ordenades per l’aleshores jutge Baltasar Garzón a unes quantes persones significades del moviment independentista, poc abans dels Jocs Olímpics del 92. Aquestes detencions van ser denunciades i van acabar amb una sentència del Tribunal d’Estrasburg condemnant l’estat espanyol per no investigar les tortures.

L’acte d'aquest divendres s’emmarca en la “Marxa per la Independència”, el seguit d’actes que organitzen les seccions locals de l’Assemblea arreu de Catalunya i que han de confluir en una gran manifestació a Barcelona l’11 de setembre. Segons explica la mateixa assemblea, l'acte pretén "informar sobre la repressió de l’estat espanyol a l’independentisme català".

Homenatge als encausats

L'esdeveniment tindrà lloc a les 8 del vespre a la sala polivalent de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva i comptarà amb destacats parlaments i actuacions musicals, i a més es realitzarà un homenatge als encausats, segons ha avançat l'ANC.

Així, estan previstos els parlaments d’alguns dels encausats, com Ramon Piqué, Toni Infante i Carles Bonaventura i les actuacions dels cantautors Marcel Casellas, Maria Elena i Conrad Sala.

En la primera presentació del documental a l’àrea urbana de Girona s'explicarà el moviment de la Marxa cap a la Independència i s'homenatjaran els encausats, per després acabar amb un sopar.

Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Vídeos
Tràiler del documental "Operació Garzón contra l'independentisme català"
Aquest any, coincidint amb el vintè aniversari de l'Operació Garzón als Països Catalans, Llibertat.cat, amb el suport d'entitats i associacions com Memòria contra la Tortura i Alerta Solidària, vol posar en marxa el documental Operació Garzón contra l'independentisme català per abordar la persecució de l'independentisme del 1992 en el marc del 20è aniversari dels Jocs Olímpics.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid