Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
AVM3J
100 concentracions exigint justícia per les víctimes de metro de València

L’AVM3J ha celebrat la seua concentració número 100 en la qual ha tornat a denunciar que FGV disposava de les mesures que hagueren pogut evitar l'accident “però no les va emprar”, com també han acusat la Generalitat Valenciana de que "el seu silenci els fa còmplices".

04/02/2015 Drets i Llibertats
L'octubre passat es van complir 4 anys de la reunió que l’AVM3Jamb el que acabava de nomenar-se president de la Generalitat, Alberto Fabra i amb la Consellera Isabel Bonig. Així ha començat el parlament que els representants de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol (AVM3J) celebraren a la Plaça de la Mare de Déu de València ahir dimarts, en la qual ha sigut la seua concentració número 100, per a acabar dient que en aquest període l’únic que han rebut del actual Consell no han sigut més que “mentides i més mentides”.

La concentració ha estat acompanyada de la colla de tabal i dolçaina que tornaren a “posar sentiment als 5 minuts de silenci”, que va precedir a la concentració. A més i excepcionalment per a la protesta ha comptat amb el suport solidari d'un grup de corredors que capitanejats per Pedro Díaz, han recorregut 100 quilòmetres dins del repte ‘100 km, 100 concentracions’ en el qual han participat nombrosos ciutadans com a mostra de solidaritat amb els familiars de les 43 persones mortes en el tràgic accident.

“Els vàrem explicar que la Comissió Parlamentària no va ser objectiva, que el Grup Popular va impedir que s'estudiaren pràcticament tots els documents i els compareixents proposats per la resta de Grups, de tal forma, que només es va tenir en compte el que va voler el Partit Popular. Que va ser la més curta de la història de les Corts, amb només 5 dies efectius de recerca, i que els compareixents que no pertanyien a la FGV, van opinar sobre l'accident tenint només referències aparegudes en la premsa”, han recordat en la lectura del Manifest, per a afegir: “Encara així, van dir que la Comissió va ser correcta”.

Més tard, tal i com han recordat els membres de l’AVM3J, “ vàrem tenir coneixement de l'Informe que HM&SANCHIS va confeccionar per encàrrec de Marisa Gracia, amb les preguntes que el Grup Popular anava a formular, i les respostes que els tècnics i directius de Ferrocarrils de la Generalitat havien de repetir. I tant Alberto Fabra com Isabel Bonig, van seguir dient que la Comissió va ser correcta”...

La lectura del manifest va seguir dient “I van seguir dient que les coses s'havien fet bé, després de conèixer que FGV va ocultar als Sindicats el resultat de l'Auditoria de Riscos Laborals de 2006, que deia que FGV no complia amb la legislació. I que Vicente Contreras, Director d'Explotació de FGV, va ocultar un altre Informe que deia que el tren de l'accident era de tecnologia obsoleta, amb dificultat per trobar peces de recanvi”, han denunciat.

“Tampoc els va importar que FGV mentira al perit judicial, en dir que el tren no havia descarrilat abans. Ni que Luis Domingo Alepuz, Cap de Taller de València Sud, mentira també dient que la caixa negra només es podia llegir en les dependències de València Sud, i que les dades s'esborraven en llegir-les”, ha posat de manifest l’AVM3J, per a acte seguit puntualitzar que es tracta de “mentides, i més mentides…”

La lectura del Manifest ha acabat atacant el fet que el president Fabra i la Consellera Bonig, hagen presumit durant aquest temps de col•laborar amb la Justícia... “Una altra mentida –han assegurat des de l’AVM3J-, perquè callar i no sancionar aquestes actuacions, no és col•laborar amb la justícia. El seu silenci els converteix en còmplices. Fins quan?”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid