Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Canàries
Els independentistes canaris qüestionen la pregunta de la consulta sobre les prospeccions

Consideren que és una burla evident a totes les persones que treballen en el moviment ciutadà i un pols amb amenaça de ruptura de relacions.

05/10/2014 Política
Acció de l'ANC a les illes Salvatges contra les prospecciones Acció de l'ANC a les illes Salvatges contra les prospecciones

L'Alternativa Nacionalista Canària (ANC) ha qüestionat la pregunta que el govern autonòmic ha presentat per la consulta en relació a les prospeccions de petroli i gas davant les seves costes, "Canàries ha de canviar el seu model mediambiental i turístic per les prospeccions de gas o petroli?". L'organització manifesta que de nou el grup de govern (CC-PSOE) aprofundeix en el ridícul més espectacular.

L'ANC argumenta que amb aquesta pregunta, sembla ser que Canàries té un “model mediambiental”, que serà el que té vius i alçats a desenes moviments ciutadans, ecologistes i nacionalistes per la conservació del patrimoni i del medi ambient, "davant la barbàrie de Coalició Canàries i els seus socis alternats al govern de Canàries. Un model que ha tret al carrer en manifestacions a milers de persones repetides vegades, i la línia de les quals, si realment existís, poc té a veure amb el sector turístic, del model actual del qual hi hauria molt que debatre". I, l'ANC, es manifesta obertament contra els models mediambiental i turístic que tenim en l'actualitat".

També considera que aquesta acció del govern autonòmica és un fet greu, que "atempta directament contra el moviment ciutadà i insulta la intel·ligència popular, que haurem de valorar juntament amb la resta d'organitzacions que conformen la Coordinadora Canària Contra les Prospeccions i establir que nous passos cal prendre, vista la traïció institucional que interpretem ha sofert el Poble Canari".

Davant la prohibició, participació

D'altra banda, l'aposta de l'ANC per la participació ciutadana és ferma i inamovible i no admeten prohibicions i decisions del colonialisme espanyol que atempten contra el dret a decidir del Poble Canari. En relació a la possible prohibició de la consulta pel govern espanyol.

Consulta que està prevista pel proper 23 de novembre a la qual podran respondre tots els "residents legals" majors de 16 anys i empadronats a Canàries encara que visquin en l'exterior. Fins i tot s'habilitarà un punt a Madrid perquè es pugui votar de forma presencial a la capital espanyola. A més, es podrà contestar via telemàtica per internet.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid