Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
Presentació a Palma de "Marea Blava de Mallorca" contra les prospeccions petrolíferes

El seu objectiu: frenar els sondejos prevists a la Mediterrània occidental, però també unir esforços amb els opositors de les illes Canàries.

06/06/2014 Territori
Un total de 14 entitats van presentar ahir  la plataforma "Marea Blava de Mallorca" constituïda amb la finalitat d'acumular  esforços que persegueixen impedir que es duguin a terme prospeccions a les Illes a la recerca de jaciments de gas o petroli.

Aquesta plataforma de la qual formen part des d'organitzacions ecologistes a agrupacions ciutadanes, ha fet una crida a la mobilització de la població i reiterat el perill que aquestes prospeccions suposen per al futur econòmic i l'ecosistema de les Illes Balears.

La primera acció de Marea Blava Mallorca per mobilitzar als ciutadans de la Illa en contra del projecte que contempla fer prospeccions, serà la concentració convocada conjuntament amb altres organitzacions de Canàries per demà amb la consigna "Un sol Crit Balears i Canàries contra les prospeccions". En el cas de Mallorca, la concentració està previst que arrenqui a les 19:00 hores a la Plaça d'Espanya.

A l’espera de noves adhesions, la plataforma està integrada per organitzacions ambientalistes com el GOB, Amics de la Terra, Som Energia i Greenpeace Mallorca. Així mateix, en forma part la recentment creada Balears Diu No i organitzacions sectorials com la Federació Balear de Confraries de Pescadors, la Confraria de Pescadors de Palma i l’Associació de Llicenciades i Estudiants en Ciències Ambientals de les Illes Balears. Pimem Mallorca, 4t Sector, la Fundació Deixalles, la Plataforma de veïns i comerciants de la Platja de Palma-Llucmajor i l’STEI completen la llista.

El passat mes de febrer, milers de persones ja es van manifestar a Palma contra les prospeccions petroliferes

Concentració a Madrid

Mentrestant, a Madrid, les principals organitzacions ecologistes a escala estatal -Amics de la Terra, Ecologistes en Acció, SeoBirdlife i WWF- es concentraren ahir en un acte simbòlic contra les prospeccions amb motiu del Dia mundial del medi ambient. En el decurs de l’acte, es va desplegar una pancarta que deia ‘No al petroli a la costa’ i ‘Prospeccions no’.

Valora
Vídeos
Manifestació a Palma #BalearsDiuNo 22-2-2014
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid