Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
Inicien una campanya a Eivissa per conscienciar sobre els riscos de les prospeccions petrolífera

Denuncien a l'empresa Cairn Energy que vol dur a terme una exploració del subsòl en diversos punts entre Eivissa i València, alguns a sol 30 quilòmetres de la costa, a més d'en altres zones del litoral mediterrani

25/08/2013 Territori

La plataforma Eivissa Antipetroliera, el grup ecologista GEN Eivissa i Amics de la Terra han iniciat  una campanya per conscienciar turistes i residents sobre els riscos que comportaran les prospeccions programades per Cairn Energy entre les costes de València i les Pitiüses. Per començar, han triat la platja de ses Salines.

Cairn Energy vol dur a terme una exploració del subsòl en diversos punts entre Eivissa i València, alguns a sol 30 quilòmetres de la costa, a més d'en altres zones del litoral mediterrani. Aquest projecte tindrà "un gran impacte mediambiental" i "contradiu moltes directives i normatives tant a nivell local com a nacional i internacional", segons els ecologistes

La campanya

La campanya consiteix en informar a la gent mitjançant una exposició de dos o tres minuts sobre les prospeccions que es pretenen dur a terme. Assenyalen l'empresa que està darrere d'elles i expliquen la posició del govern  sobre aquest tema. Posteriorment es fotografiaven a els qui estaven interessats aguantant un cartell amb el lema "Eivissa Antipetrolífera i un logotip d'una petroliera.

Una vegada fotografiats, es passava als banyistes informació de la pàgina de Facebook d'Eivissa Antipetrolífera, en la qual poden consultar les diferents accions que es duu a terme i connectar amb les pàgines de les altres organitzacions involucrades, va informar la coordinadora de l'àrea marina del GEN-GOB.

A més, van ensenyar dues fotografies de les conseqüències de l'accident a "Don Pedro", ocorregut fa sis anys a una milla nàutica de la illa, que mostren l'impacte de l'arribada del cru a la costa. Finalment, els voluntaris recollien les dades de la gent que es mostrava en desacord amb les prospeccions i els lliuraven un adhesiu i un fullet informatiu.

La campanya s'ha iniciat a ses Salines,  però van explicar que es repetirà en diferents platges de la illa en les properes setmanes. Una vegada acabada la temporada d'estiu, es duran a terme en altres punts, com els ports de les illes i les confraries de pescadors.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid