Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
Al·legacions per aturar els estudis de prospeccions marines d'hidrocarburs a la costa

Es va escenificar la seva oposició amb una acció simbòlica davant la subdelegació del govern a Girona

15/03/2013 Territori

Ahir davant la subdelegació del govern a Girona, representants de diverses entitats ecològiques van presentar les seves al·legacions contra les prospeccions marines d’hidrocarburs davant la costa, ja que "no preveuen normatives espanyoles i europees de protecció del medi marí" i superen la superfície màxima autoritzada.

Les al·legacions es van presentar als dos projectes de recerca d’hidrocarburs (gas i petroli) que planen sobre la costa. També remarquen que en cas de dur-se a terme, tindrien greus afectacions sobre la fauna i flora marina isobre activitats econòmiques com la pesca.

Per visualitzar l’oposició ciutadana, s’ha obert una recollida de signatures en línia al portal Change.org que ja compta amb gairebé 1.800 adhesions individuals. Així mateix, les entitats asseguren que, si cal, tiraran endavant els procediments judicials que convinguin per tal d’assegurar que s’aturin aquests projectes o qualsevol altre de característiques similars.
Els projectes són, d’una banda, el de l’empresa Seabird Exploration FZLCC, que sota el nom de “Campaña sísmica en áreas libres del Golfo del León, frente a las costas de Cataluña y Baleares”, va presentar un projecte de prospecció de la geologia del fons marí en una extensa àrea entre Menorca i aigües nacionals franceses. Aquest projecte ha estat publicat al BOP de la Província de Girona Núm. 15 – 22 de gener de 2013. Les entitats ecologistes van presentar al·legacions en la fase d’informació pública de l’Estudi d’Impacte Ambiental.

D’altra banda, el segon projecte és el que anunciava el BOE el passat 17 de gener, on l’empresa Capricorn Spain Limited sol·licitava permisos de prospeccions per localitzar hidrocarburs a la Costa Catalana. Les al·legacions es van presentar  a la Dirección General de Política Energética y Minas del Ministerio espanyol de Industria, Energía y Turismo.

En relació al projecte de l’empresa Seabird Exploration FZLCC, que té com a objectiu la realització de treballs de prospecció sísmica marina en un total de 6.176’4Km lineals, els grups ecologistes han demanat que s’aturi el projecte i es denegi la sol·licitud ja que “la investigació de la geologia i geofísica del fons marí d’aquesta extensa àrea afectarà a hàbitats de gran importància i valor”.

Les entitats ecologistes que van presentar les al·legacions són:ADENC, Àgora Vilamajor, Aritjol-Salvem el Crit, Associació de Naturalistes de Girona, Associació de Veïns de La Satalia, Associació mediambiental Vall del Ges.Net, Associació per a la Defensa dels Drets dels Animals, Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona, Campanya Repsolmata, Centre per la Sostenibilitat Territorial (CST), CEPA, Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, Ecologistes de Catalunya, Ecologistes en Acció, Entrepobles, Gent del Ter, GEPEC-EdC, GOB Menorca, Grup per a la Defensa del Medi Natural de la Segarra - EdC, IAEDEN (Institució Altempordanesa per la Defensa i Estudi de la Natura)-Salvem l’Empordà, OCEANA, Projecte NINAM i Xarxa de l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG).

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid