Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'exèrcit grec compra 400 tancs als Estats Units

Les retallades socials generen malestar popular i protestes al carrer. Nombrosos estats capitalistes apliquen la recepta d'invertir més en seguretat -malgrat la crisi per la qual han estat retallant en drets- quan més malestar hi ha. És el cas de Catalunya, on amb l'onada de retallades i la tasca del moviment 15-M el conseller d'Interior, Felip Puig, està estudiant com endurir els cossos repressius.

I també és el cas de Grècia, el país de la Unió Europea que actualment més amenaçat es troba pel BCE i l'FMI, que l'obliguen a aplicar dures mesures d'austeritat al país per tal de poder optar al fons de rescat i evitar així la fallida.

08/10/2011 16:22 Internacional

Els treballadors no s'han quedat de braços plegats davant dels continuats atacs neoliberals contra els seus drets, i s'han organitzat per convocar una allau de vagues generals i protestes al carrer. Els polítics, però, segueixen amb la seva governança prepotent al dictat dels mandats financers internacionals.

Tant és així que han optat ara per endurir la repressió contra la dissidència i augmentar la protecció a la banca. I han decidit comprar 400 tancs als Estats Units que els costarà, en un estat endeutat i a punt de fer fallida, desenes de milions de dòlars. Ho ha revelat el portal Defense Greece recollit informacions de la revista Hellenic Defence & Technology, que assegura que les autoritats nord-americanes ja han aprovat la venda a l'exèrcit grec.

D'altra banda, segons remarca La Republica, la funció dels tancs serà la de protegir els bancs, confirmant així el que va declarar Theodoros Pangalos, el número dos del president Giorgios Papandreu, fa uns dies, avisant que "si deixem l'euro haurem de defensar els bancs amb tancs". Pangalos considera "extremadament estúpids" els estudiosos que recomanen marxar de la zona euro.

Per saber-ne més:

Grècia ja ha convocat 8 vagues generals 

Grècia: frau, farsa, espoli o incompetència 

Grècia: no podia ser d'altra manera 

Grècia versus Catalunya 

Grècia torna a sortir al carrer al clam de "Torneu-nos els diners que ens heu robat i marxeu" 

Grècia convoca nova revolta popular el 20 de maig

Un 58% del lectorat assegura que no som Grècia per culpa del sindicats 

Grècia 

De la Tercera Avinguda a Grècia, angiolillos i morrals 

L'Anàlisi: Per què no admeten que darrere del pla d'austeritat grec hi ha la banca?

El govern grec no fa cas del poble i aprova el pla d'austeritat

La revolta popular grega fascina l'Esquerra Independentista

Vídeos de la vaga general a Grècia

Vaga general: Comença la revolta popular a Grècia

Concentració davant el consolat de Grècia a València 

On era la majoria proletària l'1 de maig? 

La UE i Grècia: Un lladre robant-ne un altre 

Crònica de la manifestació en solidaritat amb Grècia 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid