Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Grècia ja ha convocat 8 vagues generals

Grècia ja ha viscut vuit vagues generals, però tot i així les retallades segueixen. El parlament grec va aprovar dimarts passat unes mesures que preveuen la retallada dels salaris als treballadors de les companyies estatals d'autobusos i ferrocarrils.

Amb aquesta ofensiva neoliberal, els treballadors grecs no s'aturen i ja han protagonitzat fins a vuit vagues generals d'ençà del rescat europeu, la darrera dimecres passat amb durs enfrontaments amb la policia i les autoritats.

17/12/2010 00:55 Laboral

Fins i tot un grup de manifestants van escometre contra l'antic ministre de Transports, el conservador Kostis Hatzidakis, mentre sortia de la seu del parlament. Hatzidakis va haver d'abandonar la zona cames ajudeu-me, ja que va ser colpejat amb pals i amb pedres enmig dels crits que l'acusaven de lladre. La policia del país, però, va respondre amb contundència utilitzant gas lacrimogen en diverses ocasions. Els manifestants també van llançar bombes incendiàries contra dos hotels de luxe i diversos cotxes.

El sindicat ADEDY, Ilias Iliopoulos, s'ha mostrat ferm i ha assegurat que la violència és normal en un país on la ciutadania "necessita enviar un missatge de disconformitat al govern i que no es poden acceptar mesures que portin els grecs a la pobresa i a l'atur". El país va quedar novament paralitzat dimecres. I no s'aturarà.

 

{youtube}6tyMYevfgdo{/youtube}

{youtube}dJb917kCFFY{/youtube} 

{youtube}ODdWhVjWweg{/youtube} 

 

Per saber-ne més:

Grècia torna a sortir al carrer al clam de "Torneu-nos els diners que ens heu robat i marxeu" 

Grècia convoca nova revolta popular el 20 de maig

Un 58% del lectorat assegura que no som Grècia per culpa del sindicats 

Grècia 

De la Tercera Avinguda a Grècia, angiolillos i morrals 

L'Anàlisi: Per què no admeten que darrere del pla d'austeritat grec hi ha la banca?

El govern grec no fa cas del poble i aprova el pla d'austeritat

La revolta popular grega fascina l'Esquerra Independentista

Vídeos de la vaga general a Grècia

Vaga general: Comença la revolta popular a Grècia

Concentració davant el consolat de Grècia a València 

On era la majoria proletària l'1 de maig? 

La UE i Grècia: Un lladre robant-ne un altre 

Crònica de la manifestació en solidaritat amb Grècia 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid