Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La revolta popular grega fascina l'Esquerra Independentista

L'independentisme combatiu català contempla meravellat com el poble treballador grec es rebel·la contra l'opressor, proclama una vaga general que és secundada unànimement, surt al carrer i es fa respectar.

 

I és que les agressions que les classes dominants pretenien imposar contra el poble treballador grec han obtingut una resposta clara: "Pobles d'Europa, rebel·leu-vos!".

05/05/2010 21:42 Internacional

Un missatge que presidia la capital grega -en un escenari tan emblemàtic com l'Acròpoli grega- i que ha aconseguit fer la volta al món. Grècia, avui, ha aconseguit que tots els pobles en lluita contra el feixisme s'hi emmirellessin tot anhelant una revolta popular que condueixi, d'una vegada per totes, a la tan necessària transformació social i econòmica. crema

El poble treballador català, en crisi pel botiflerisme dels dos sindicats majoritaris i la manca d'un referent sindical nacional i de classe, ha vist avui com Grècia aconseguia el que l'1 de maig no es va aconseguir a casa nostra. Motivats, això sí, per un sever pla d'austeritat que d'aprovar-se enterraria en la misèria el proletariat grec.

"Cremem el Parlament" còctels molotov en mà

Aquest dimecres les forces repressores han fracassat en l'intent d'afogar els anhels de canvi, i han vist com el poble en massa sortia al carrer disposat a defensar els drets al preu que fos. Durant les manifestacions la policia grega no s'ha estat d'utilitzar tot tipus de materials intimidatoris per tal de dissuadir sense èxit la protesta.

En concret, ha llançat gas llluitaacrimogen contra els manifestants que volien protestar més directament entrant al Parlament al crit de "Cremem el Parlament", per destruir d'una vegada per totes la política fbenpreparateixista que els pretén oprimir. Mentrestant, milers i milers d'atenencs els admiraven des de fora donant-los suport al clam de "Lladres, lladres" als polítics.

La jornada de protestes no ha pogut evitar que un atac contra una sucursal bancària acabés amb la mort accidental de tres banquers que no participaven a la vaga general. El poble treballador grec pretenia atacar directament un dels símbols més violents del capitalisme. La cirereta ha estat la crema d'un edifici d'Hisenda.

La valentia d'alguns dels mobilitzats ha encès encara més els ànims dels milers de manifestants i rius d'atenencs que ja s'havien dispersat han tornat al lloc de l'incendi, a enfrontar-se amb la policia. La policia, malgrat la seva actitud feixista, no ha pogut fer res davant d'un poble unit.

Per a saber-ne més:

Vídeos de la vaga general a Grècia

Vaga general: Comença la revolta popular a Grècia

On era la majoria proletària l'1 de maig? 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid