Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets i llibertats
Comença el judici pel projectil dels antiavalots que va ferir Ester Quintana

Demà continuarà el judici amb la declaració de la víctima que va perdre un ull pel projectil disparat pels antiavalots. L'acusació particular de Quintana reclama nou anys de presó i la inhabilitació per als dos agents dels Mossos

11/04/2016 Drets i Llibertats
Un subinspector i un escopeter de la policia autonòmica catalana s'asseuen al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona. Aquests dos policies es jutgen per la pèrdua de l'ull d'Ester Quintana durant la manifestació per la vaga general del 14 de novembre del 2012.

La vista està previst que comenci amb la resolució de qüestions prèvies. Demà dimarts continuarà amb la declaració de la víctima que va perdre un ull pel projectil disparat pels antiavalots, Ester Quintana, i comptarà amb la declaració de vuit testimonis més. El judici s'allargarà, amb tota probabiliat, fins a finals d'abril.

La Fiscalia sol·licitat per als dos policies dos anys de presó i quatre d'inhabilitació,  per ferir un nervi òptic a Quintana, que li va produir la pèrdua de l'ull. Però l'acusació particular de Quintana reclama nou anys de presó i la inhabilitació per als dos agents dels Mossos, i els acusa d'un delicte de lesions.

Els dos agents encausats no seran interrogats fins al dia 27 d'abril, cap al final del judici.

Un cas amb canvis de versions i crisi a Interior

Cal recordar que Interior va tornar a canviar la seva versió en el cas de l'Ester Quintana el juliol de 2013, i que l'aleshores Conseller d'Interior va anuciar la retirada de les tasques d'ordre públic del caporal i dels 7 agents que formaven part de l'operatiu en què es va ferir Quintana.

En aquest sentit, el Cas Esther Quintana també va provocar la dimissió de Manel Prat, que va quedar qüestionat després de reiterar en diverses ocasions que el projectil que va perdre l'ull a Quintana no provenia dels antiavalots dels Mossos.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid