Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Generalitat decideix indemnitzar econòmicament Ester Quintana

Amb els 260.931 euros la Generalitat reconeix que l'amputació va ser deguda a l'actuació dels mossos però segueix negant que fos per una pilota de goma .

17/09/2015 Drets i Llibertats

La Conselleria d'Interior de la Generalitat ha indemnitzat amb 260.931 euros a Ester Quintana, la dona amputada d'un ull en rebre l'impacte d'una bala de goma dels Mossos d'Esquadra durant la vaga general del 14 de novembre de 2012. La Generalitat reconeix així que la lesió de Quintana es deguda a l'actuació policial. En roda de premsa el passat dimarts, l'advocada de Quintana, Laia Serra, va explicar que la indemnització ha arribat després d'un acord amb l'asseguradora de la Conselleria en què es deixa clar que l'acusació no renuncia a l'acció penal, de manera que el judici contra els dos agents imputats se celebrarà igualment però amb la qüestió econòmica ja tancada.


L'asseguradora va consignar aquest dilluns al jutjat els 260.931 euros de responsabilitat civil ─que cobreix les seqüeles estètiques, afectació emocional, proves mèdiques, peritatges i costos judicials fins a primera instancia─ perquè es lliurin a la víctima en el termini més breu possible.


L'advocada de Quintana creu que amb aquest pagament Interior "reconeix el que fins ara ha anat negant" i que l'assegurada no hauria fet front a aquesta indemnització si no hi ha proves contundents que la dona va perdre l'ull per una bala de goma.


Quintana ha explicat que se sent contenta perquè amb aquesta indemnització "es tanca una porta", com és la qüestió econòmica, però ha afegit que cap quantitat podrà pagar el que considera que li ha fet la Conselleria d'Interior, que sempre ha negat que la pèrdua de l'ull fos conseqüència d'un tret policial. Interior sempre ha negat que les ferides fossin conseqüència d'un tret policial, tot i que, en una vista davant l'Audiència de Barcelona al juliol la defensa dels agents, amb nous advocats, va reconèixer que havien estat provocades per un projectil dels Mossos, encara que va insistir en què havien estat altres policies.


Pel que fa al procés penal, que segueix endavant malgrat l'acord per la responsabilitat civil, està previst que durant les properes setmanes la Fiscalia i l'advocada de Quintana presentin els seus respectius escrits d'acusació, de cara al judici que se celebrarà després a l'Audiència de Barcelona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid