Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
BALES DE GOMA
L'escopeter dels Mossos d'Esquadra segueix negant haver disparat contra Ester Quintana

La instrucció que investiga la pèrdua d'un ull d'Ester Quintana durant la vaga general del 14 de novembre de 2012 ha començat la seva fase final aquest matí al jutjat d'Instrucció número 11 de Barcelona.

16/10/2014 Drets i Llibertats

Els dos agents dels Mossos d'Esquadra imputats per la pèrdua d'un ull d'Ester Quintana han reiterat davant del jutge que no van disparar pilotes de goma durant la vaga general del 14 de novembre de 2012 a l'entorn de passeig de Gràcia de Barcelona, on es va produir l'incident en un moment en què no hi havia disturbis.

El subinspector i l'escopeter dels Mossos d'Esquadra imputats s'han ratificat en les seves declaracions anteriors, però tant la Fiscalia com la mateixa víctima no creuen en la declaració dels agents de la policia autonòmica. Els dos s'asseuran a la banqueta dels acusats per un delicte de lesions. L'equip d'advocats de Quintana acusarà als dos agents per un delicte de lesions amb pèrdua d'òrgan principal i utilització d'instrument perillós. Per la seva banda, el ministeri públic realitzarà la mateixa acusació però considerant-la una imprudència, el que modificaria considerablement les penes. El subinspector imputat també ha assegurat al jutge en la seva declaració que la Conselleria d'Interior el va traslladar al febrer de la Brigada Mòbil (Brimo) a l’Arro, que també són antiavalots però amb menor especialització.

La instrucció arriba al seu punt final i només falta que l'acusació aporti un informe oftalmològic que complementi el psicològic i el biomecànic que ja han estat presentats. En el document dos perits asseguren que la lesió que presenta Quintana és perfectament compatible amb les ferides provocades per una bala de goma.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid