Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixismes
Denuncien la impunitat de simbologia nazi a Sabadell

Diversos usuaris de Twitter han posat de manifest que l'apologia del nazisme i altres símbols ultres compta amb certa tolerància de les autoritats governatives

19/10/2014 Drets i Llibertats

Diversos usuaris de Twitter han denunciat púbicament avui la impunitat de simbologia nazi a Sabadell. Aquest cop es tracta de diverses banderes i pancartes penjades a la balconada i finestres d'un pis de la capital del Vallès Occidental, al barri de la Concòrdia.

A través de piulades han posat de manifest que l'exhibició de banderes amb esvàstiques i símbols de la Falange sembla que compti amb la condescendència dels responsables polítics, judicials i policials de les diferents administracions. A més, no es tracta del primer cop, segons s'ha explicat, que el propietari d'aquest domicili exhibeix símbols nazis.

A les piualades diverses persones han recordat que l'apologia del nazisme és delicte als estats de la Unió Europea, i que en qualsevol altre estat el responsable hagués estat castigat judicialment. Uns altres usuari han realitzat comentaris com "Ese un demócrata que defiende la unidad de España, segurísimo" o irònicament que  "Sort que és la Plaça de la Concòrdia, arriba a ser de la discòrdia i no sé pas com pot acabar tot plegat", en referència a la plaça on està situat el domicili de l'ultra.


Amical de Mauthausen denunciarà l'apologia del nazisme

Ahir mateix l'entitat Amical de Mauthausen va anunciar que hi prendrà mesures per perseguir aquest nou cas d'apologia dels crims del nazismem, tal i com ha fet altres vegades en casos similars. En un principi aquest cas hauria de ser una prioritat de la Fiscalia antiodi, encarregada del seguiment dels actes d'apologia del nazisme, una funció que poques vegades se segueix amb rigorositat.

D'un altra banda, l'alcalde de Sabadell va assenyalar al seu compte de Twitter ahir diumenge que “la policia municipal va posar denúncia als jutjats i va informar a mossos d’esquadra i fiscalia contra els delictes d’odi”, però encara no hi ha cap notícia que s'hagin obert diligències policials o judicials contra l'exhibició dels símbols nazis.

És conegut entre la població de Sabadell que les agressions per part de grupúsculs feixistes i la propaganda ultra han estat consentides durant anys tant pels responsables de la Policia Nacional espanyola com pels càrrecs municipals comandats durant anys per Manel Bustos.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid