Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat feixista
Absolució vergonyant dels neonazis jutjats per l'Operació Panzer

Un escandalosa sentència en què el tribunal considera nul·les les escoltes telefòniques enregistrades als seus integrants per dura a terme la investigació, malgrat les abundant proves com armes de guerra i propaganda nazi incautades als detinguts

29/07/2014 Drets i Llibertats

L'Audiència Provincial de València ha absolt avui els setze integrants del grup neonazi Frente Antisistema. La justificació d'aquesta escandalosa sentència és que el tribunal considera nul·les les escoltes telefòniques enregistrades als seus integrants per dura a terme la investigació.

Al judici sobre l'anomenada operació Panzer es va realitzar fa poques setmanes, amb molt seguiment mediàtic, es trobava l'assassí confés de Guillem Agulló i un regidor de Silla pel grup feixista España 2000

Les escoltes telefòniques portades a terme pel cos de la  Guàrdia Civil van posar al descobert el funcionament jeràrquic del grup, amb direcció jerarquitzada i mesures de disciplina com en un grup militar. El grup lliurava armes als seus membres a la seu social que tenia a València, que va ser objecte d'un escorcoll policial, on es van trobar armes de foc i abundant propaganda neonazi.

FAS era un grup molt organitat i jerarquitzat, amb uns 70 membres, segons els càlculs de la Guàrdia Civil, d'ideologia clarament "nazi i antisistema", i "propers al terrorisme", segons la definició dels informes de la institució armada. Al Frente Anti Sistema se li intervigué un molt nodrit arsenal de tot tipus d'armes de foc i de diferents armes blanques, la majoria il·legals, cas del puny americà Pànzer fabricat pel mateix Cuevas i que donà nom a l'operació. El grup aconseguia armes per diferents vies i, fins i tot, les fabricava. Amb la venda d'armes, quotes i la celebració de concerts anticomunistes, FAS aconseguia finançament per les seues activitats.

En les converses telefòniques interceptades per la Guàrdia Civil, segons una part del sumari relevat ahir per l'acusació, es parla obertament de les caceres contra "moracos" o "guarros", de portar "pincho", de fer molt de mal a les seues víctimes.

La Guàrdia Civil destrueix les armes de guerra de les FAS abans del judici

Un dels aspectes escandalosos d'aquest procés judicial i investigació és que el mateix cos de la Guàrdia Civil va destruir l’arsenal d’armes de guerra que va ser confiscat el 2005 als acusats de l’operació Panzer. Aquestes armes eren una de les proves més importants del cas. Quan el fiscal va demanar que s’exhibissin aquest material a la sala del judici, es va descobrir que les proves ja no existien perquè la els agents les havien destruït abans de la vista. Un dels detinguts i encausats en aquest cas era l’assassí de Guillem Agulló, Pedro Cuevas.

La destrucció de l’arsenal per part de la Guàrdia Civil es va realitzar amb l’autorització del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià. L’Audiència havia programat l’inici del judici pel 14 de juliol i va ordenar a la Guàrdia Civil que enviés tot el material confiscat a la sala del judici. Va ser aleshores quan el comandament del cos militar va comunicar a l’Audiència que s’havien destruït les armes.


Valora
Vídeos
Judici Operaicó Panzer - Roda de premsa d'Acció Popular Contra la Impunitat (Antifeixistes PV)
Arranca el juicio contra el grupo neonazi FAS de la 'Operación Panzer' en Valencia
20 anys Guillem Agulló
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid