Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Símbols
Sáenz de Santamaría serà la "responsable de la bandera y símbolos nacionales"

La vicepresidenta serà qui persegueixi i vetlli pels incompliments en l'ús de la bandera rojigualda i perquè ocupi "un lloc preeminent i de màxim honor"

28/09/2014 Política

La vicepresidenta del Govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría es farà amb un poder afegit per a assumptes patriòtics en virtut d'un Reial Decret publicat al BOE d'aquest divendres, que ha passat desapercebuda, sense soroll mediàtic: la nova ordre de Moncloa estableix que es farà càrrec de "l'exercici de les competències relacionades amb l'ús de la bandera, l'escut i altres símbols nacionals."

Segons apunta el eldiario.es es tracta de concentrar en una persona els poders per actuar en cas que es produeixi alguna "vulneració dels símbols nacionals." I concreta l'exemplq sobre "Si algun Ajuntament català retira la bandera espanyola, la vicepresidenta serà la primera a actuar."

El passat 2 d'agost el BOE recollia per primera vegada les noves atribucions de vicepresidència per a Sáenz de Santamaría. En la seva edició d'aquest divendres, el diari oficial tornava a publicar el llistat de competències de vicepresidència, incloent de nou la custòdia de la bandera.

Salvaguardar les essències

A Madrid es parla des fa mesos de bastir una legislació i una acció punitiva en defensa de "la bandera i els símbols nacionals". Però ara sembla que s'ha accelerant davant el procés sobiranista català a la CAC.

Fins ara, la defensa de la bandera espanyola rojigualda no era competència de cap membre del Govern especialment. La custòdia dels símbols nacionals ve marcada per la "Llei de la bandera" de 1981, signada pel borbó Juan Carlos I, que indica que "la bandera d'Espanya simbolitza la nació: és signe de la sobirania, integritat i unitat de la pàtria". Aquesta llei aclareix que, en edificis públics, "la bandera d'Espanya ocuparà un lloc preeminent i de màxim honor i al costa de la qual les restants no podran ser més grans."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid