Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Proliferació de pintades "neonazis" a Gavà d'ençà l'agost

Xavier Rius comenta en el seu blog que en els darres mesos s'ha intensificat la visualització feixista a Barcelona i l'àrea metropolitana.

24/11/2013 Drets i Llibertats
Títol de la imatge Títol de la imatge

El passat mes d'agost van aparèixer pintades de caire "neonazis" a la porta  de l'Ateneu Popular La Màquia de Gavà i a diversos indrets de la població. En els darrers dies s'han incremantat aquestes pintades al carrer, sobre el mur de la fàbrica de La Roca i la façana del local de CDC.

Pintades que clamen per "un Gavà nacionalsocialista" i que demanen la "muerte a los separatas". També en record de Manolis Kapelonis i Yorgos Fundulis, militants del partit grec Alba Daurada.

Anàlisi de Xavier Rius

Pel que fa a la pintada a la façana de la Màquia, Xavier Rius Sant comentava en el seu bloc  que "la creu gamada que han pintat aquest vespre va acompanyada dels números 18, 14 i, 88. El 18 és AH (per ordre de l'alfabet) Adolf Hitler; el 88, HH, Heil Hitler; i el 14 són "Les catorze paraules" pronunciades per David Lane: "Hem d'assegurar l'existència del nostre poble i un futur pels nens blancs"."We must secure the existence of our people and a future for White children".

David Eden Lane, nascut a l'estat nord-americà d'Iowa l'any 1938 , va ser un líder supremacista blanc, escriptor i criminal, condemnat a 190 anys de presó, fundador del grup " The Order". Morí el 28 de maig de 2007a la presó federal de Terre Haute, Indiana.

Rius també comenta que els darres mesos s'ha intensificat la visualització feixista a Barcelona i l'àrea metropolitana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid