Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PAH
Ha mort Ramon Mateu, activista de la PAH de la Garrotxa

Avui ha mort als 50 anys Ramon Mateu, impulsor de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a la Garrotxa. Avui ha esta incinerat, amb una cerimònia de record a la sala polivalent del cementiri d’Olot

10/06/2014 Política

Mateu va ser una de les primeres persones que va entonar el “Sí, es pot” a la Garrotxa, i es va convertir en un activista carismàtic que va patir a més la repressió a conseqüència de la lluita per un habitatge digne i la lluita contra els desnonaments.

Ramon Mateu ha mort víctima d'un càncer de còlon, que arrossegava des feia temps i que va patir memtre veia amenaçat el seu habitatge familiars, malgrat que sempre es va mantenir actiu en les activitats de la PAH.

Avui les xarxes socials han informat de la seva mort i especialment des de les comarques nord-orientals s'han realitzat nombroses mostres de condol per aquest conegut lluitador de la PAH.

RàdioOlot.cat s'ha fet ressò de la mort de Mateu i recorda que una entrevista al programa “Via Oral” d'aquesta emissora el membre de la PAH va explicar la seva història personal: la implicació en la lluita contra els desnonaments es va iniciar "perquè amb la seva parella es van comprar una casa el 2005, però amb la pujada de l’Euríbor van passar de pagar 500€ a 900€ de quota." Aquest augment desmesurat de la hipoteca i els problemes mèdics i laborals es van afegir a la impossibilitat d'afrontar l'abusiva quota imposada pel banc.

Lluita i repressió

En una de les accions de la PAH va resultar ferit per agents dels Mossos d’Esquadra, fet li va provocar que hagués de restar 3 mesos al llit. Els agents el va acusar de "desobediència" i "desordres públics" per voler evitar el desnonament d'una família de Salt acompanyats de seixanta persones. Per aquest motiu, ja que va ser un dels activisme de la PAH més afectats directament per la repressió, Ada Colau va dedicar-li el premi Català de l’any que la PAH va rebre com a la millor iniciativa solidària.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid