Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització popular
La PAH aconsegueix el compromís del BBVA per revisar 235 execucions hipotecàries

Ahir, centenars de persones procedents de diverses plataformes de les PAH van ocupar durant 8 hores la seu central de l'entitat del BBVA a Barcelona

08/02/2013 Drets i Llibertats
A la sortida de l'acupació A la sortida de l'acupació

Durant aquesta acció, els membres de Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) es van reunir amb representants del BBVA i van aconseguir el compromís de l'entitat financera de revisar els 235 casos de famílies afectades per una hipoteca que no poden pagar.

Els representants van manifestar que evaluaran la possibilitat de la dació en pagament o de la condonació del deute en aquells casos que s'hagi efectuat la subhasta. Per contra, no van voler entrar a parlar del possible lloguer social que suposés un màxim del 30% dels ingressos de les famílies afectades per les execucions hipotecàries.

Ada Colau va qualificar de "criminal" el el portaveu de l’Associació Espanyola de la Banca

Dimarts passat, la portaveu de la plataforma, Ada Colau, en la Comissió d’Economia del Congrés dels Diputats, va qualificar de “criminal” el portaveu de l’Associació Espanyola de la Banca, Javier Rodríguez Pellitero en la presentació de la ILP per la dació en pagament que ha promogut la PAH.

En la intervenció, Colau va apuntar com a causa de l’actual problema d’habitatge a una “estafa hipotecària generalitzada”. La portaveu de la PAH va argumentar que l’endeutament de moltes famílies no va ser una opció lliure i informada. També va afegir que molts factors conduien a la compra d’habitatges, com un mercat de lloguer inestable que no representava una alternativa.

Colau va prioritzar posar fi als desnonaments. Per això, va demanar l’aprovació de la dació en pagament retroactiva. A més, es va mostrar ferma en aquest aspecte i va assegurar que “no acceptarem propostes que no siguin retroactives”. També va exigir una moratòria urgent de tots els desnonaments d’habitatge habitual.

Les demandes que recull la iniciativa tenen darrere un ampli consens social i que, si les majories parlamentàries no permeten que la proposta tiri endavant, el moviment augmentarà la pressió i les mobilitzacions, va puntualitzar la portaveu.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid