Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització popular
La PAH ocupa una oficina de Banesto a Vic durant més de 24 hores

La tancada, que va finalitzar divendres a la tarda, es va organitzar per demanar l'anul·lació d'una subhasta extrajudicial

09/03/2013 Drets i Llibertats

Dotze activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) van ocupar una oficina de Banesto de Vic durant més de 24 hores, des de dijous al migdia fins divendres a les quatre de la tarda, havent-hi passat la nit, per demanar l'anul·lació d'una subhasta extrajudicial d'un pis de Manlleu que es va fer dijous.

La protesta es va desenvolupar tant dins de la sucursal com fora, on diversos activistes també van passar-hi la nit. Entre ells, els dos regidors de la CUP de Vic, Nil Puigivilà i Marc Barnolas, que van dormir al ras tota la nit mentre dins l'entitat hi havia Quim Soler de la CUP de Vic i Xevi Generó de la CUP de Manlleu.

Divendres, però, van haver d'abandonar la tancada després que el jutge ordenés el desallotjament de l'oficina per una denúncia interposada per Banesto. Una nombrosa concentració va rebre els activistes a l'exterior de l'entitat bancària. La PAH ha denunciat que la voluntat negociadora del banc ha estat nul·la, sense voler ni dialogar.

Els propietaris del pis subhastat, una parella amb dos fills, continua amb un deute de 80.000 euros i ara seran desnonats. Banesto és una entitat bancària que fa subhastes de pisos de persones desnonades via notari, sense haver-hi procediment judicial que permeti que el propietari es defensi.

Protesta a Girona

Aquesta acció ha suscitat una onada de solidaritat a tot Catalunya i a Girona la PAH també es va manifestar davant l'oficina de Banesto. De fet, els manifestants de Girona van intentar ocupar una sucursal de Banesto aquest divendres, fet que va propiciar enfrontaments amb els Mossos d'Esquadra.

Al migdia una vintena de membres de la PAH es va concentrar a les portes de l'entitat bancària amb la intenció d'aprofitar la sortida dels treballadors per entrar a l'oficina i ocupar-la com a mostra de suport amb la PAH de Vic. A l'hora de tancar l'oficina, però, agents de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra van reprimir els manifestants per obrir un passadís perquè els treballadors sortissin.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid