Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
La PAH de Sabadell celebra la victòria per la retirada del avals del BBVA

Aquest dilluns 50 oficines del BBVA ocupades a tot l’Estat

26/03/2014 Drets i Llibertats
17 dies de ocupació del BBVA 17 dies de ocupació del BBVA

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Sabadell (PAH) va convertir la concentració d'ahir al vespre a la plaça Sant Roc en una celebració. Després que el portaveu de la PAH informara que el BBVA s'havia compromés literal de “treure els avals en 5 casos” i en la resta no deixar cap aval com a garantia hipotecària per cap préstec vinculat al primer habitatge. Això impossibilita que el banc es quedi cap habitatge d'avalista i, sobretot, en cap cas, dos habitatges.

La victòria de la PAH de Sabadell, i la pressió exercida aquests dies ha provocat també que el banc estigui intentant comunicar-se amb altres interlocutors de les PAH per informar sobre la voluntat de resoldre altres casos que també estaven molt encallats: la victòria, per tant, transcendeix els casos de la PAH de Sabadell. "Com vam dir des del principi, una victòria per aquests casos seria i és un victòria per tot el moviment. I ho serà sempre que tinguem clar que si ens toquen a una, ens toquen a totes, i que els únics límits a la nostra lluita els hem de posar nosaltres i les nostres profundes conviccions de justícia, i no la legalitat o la por al seu xantatge. El límit, companys, és el cel", van manifestar els portaveus de la plataforma

Tor i així lamenta la PAH en un comunicat, haver hagut d'assabentar-nos d'aquesta posició a través dels mitjans de comunicació i en el dia d'ahir. "Repetim que l'únic que ha preocupat al BBVA després d'aquests dies de lluita és que tothom entengui que lluitant el podem tot i per això ha fet tot el possible per comunicar-se individualment amb les famílies i amb el consistori, negant a la PAH la qualitat d'interlocutor vàlid. El fet que després de 23 dies es decidís en assemblea acceptar l'última proposta del banc i es valorés com una clara victòria demostra fins a quin punt aquesta estratègia del banc també ha fracassat estrepitosament" remarca la plataforma.

50 oficines del BBVA ocupades a tot l’Estat

El dimarts 4 de març la PAH de Sabadell va ocupar una seu del BBVA per demanar que l’entitat retirés les demandes a 10 avaladors d'hipoteques. Per cada un d’aquests casos el banc pretén quedar-se amb dos habitatges. Finalment, aquest dijous passat, quan feia 17 dies que durava la ocupació i després de passar les últimes 30 hores amb les portes tancades, sense menjar i sense relleus, la PAH de Sabadell va decidir sortir de l’oficina.

En suport a la PAH de Sabadell, ahir més de 30 Plataformes d'Afectats per la Hipoteca de tot l’Estat van bloquejar i ocupar 50 oficines del BBVA  per exigir a aquesta entitat bancària  que retiri els avals de les 10 famílies hipotecades. L'acció es podia seguir a les xarxes socials amb l'etiqueta # ocupaBBVA.



Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid