Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
0RESPONSABLES
Tots els partits, excepte el PP, signaran un document per reparar la memòria de les víctimes del Metro

Avui ha estat la darrera concentració abans de les eleccions que poden desvancar el PP del Consell Valencià.

03/05/2015 Drets i Llibertats

L'Associació de Víctimes del Metro de València (AVM3J) i tots els candidats a la presidència del Consell, excepte el president sortint Alberto Fabra del PP, tenen previst de signar demà un document amb accions concretes encaminades a repara la memòria de les víctimes i altres dirigides a posar els mitjans necessaris perquè no es torne a repetir una tragèdia com aquesta. Es tractaria poder tancar de manera digna la gestió de l'accident.

Ximo Puig (PSPV), Mònica Oltra (Compromís), Ignacio Blanco (EUPV), Antonio Montiel (Podem), Carolina Punset (Ciutadans) Alicia Andújar (UPyD) i membres de l'AVM3J s'han citat al migdia a l'Aula Magna de l'edifici la Nau de València on s'acabarà de concretar l'acord.

Desitgen que sigui la darrera concentració amb un govern del PP

Sota algunes pancartes que indicaven la proximitat electoral i suposadament un canvi, l'Associació de Víctimes del Metro de València (AVM3J) s'ha tornat a concentrar a la plaça de la Verge de València, i ja en porten 103 mesos que ho fan en memòria 43 persones que van perdre la vida i 47 amb ferides.

En aquesta ocasió, l'AVM3J ha recordat com els diferents governs del PP d'ençà l'accident han passat olímpicament dels familiars de les víctimes i en cap cas no han volgut prendre mesures per evitar-ne altres accidents ni tan sols han facilitat les coses per investigar el que va passar aquell fatídic 3 de juliol de 2006.

També han denunciat que el personal de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) “va mentir” al perit judicial dient que el vagó no havia descarrilat mai, així com que un directiu de MetroValència va ocultar un Informe que catalogava el vagó del sinistre com obsolet, arribat al final de la seua vida útil i amb dificultat per trobar recanvis).

Però el més greu, per a l'AVM3J  ha estat  “la pèssima gestió” que de l'accident, ha fet el PP (pressionant els mitjans d'informació públics per a silenciar l'accident i no censurant la manipulació de la Comissió Parlamentària, ni l'ocultació d'Informes per part de FGV).

Tot i així, un cop passen les eleccions, si hi ha una majoria que arravata el govern al PP, l'associació obrirà un període de reflexió sobre el camí que deuen seguir les seues mobilitzacions. Ara bé, l'associació continuarà en la recerca de la veritat.

Recordar que també es pot participar en les concentracions de cada dia 3 virtualment

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid