Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Aigua
Concentració a Antella contra el nou projecte de transvasament del Xúquer

Durant la primera setmana de març es realitzarà una Setmana pel Xúquer de caràcter lúdic i reivindicatiu, que culminarà amb una Festa pel Xúquer.

18/12/2014 Territori

Xúquer Viu i la Mesa pel Xúquer han fet una crida a participar en la concentració que tindrà lloc aquest dissabte, dia 20 de desembre, a les 12h a l'Assut d'Antella amb el lema ‘El Xúquer no es ven’. Els organitzadors han fet una crida als ciutadans i ciutadanes del País Valencià perquè “facen un esforç per vindre a la concentració i per difondre la convocatòria” a totes les organitzacions.

Aquesta és una de les propostes que es van aprovar el passat dissabte 13 de desembre en la reunió celebrada a Alzira per analitzar el canvi de postura dels regants de la Ribera amb l'acceptació del transvasament d'Alarcón i la situació creada.

Denuncia davant la UE

En la mateixa reunió, després del debat, es plantejaren una sèrie de propostes, a més de la celebració de l'esmentada concentració, entre les quals figuren: Denunciar a la Unió Europea l'incompliment de les condicions que es van fixar en 2006 per al transvasament des de la Marquesa. Adjuntem el document de condicions i el malbaratament produït amb fons públics europeus en el transvasament des de la Marquesa (uns 400 milions d'euros, amb subvenció europea de 120 milions d'euros) o amb la construcció de dessaladores (la de Mutxamel costà 80 milions d'euros i està finalitzada i sense funcionar).

També es tindrà en compte, estudiar la presentació d'una denúncia als tribunals espanyols una vegada es conega la fórmula legal per a transvasar aigua del Xúquer des d'Alarcón.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid