Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Rius
Concentració a València contra el nou Pla de Conca del riu Xúquer

Es criticava l'anunci del Govern de la Generalitat Valenciana de tornar a recuperar la política del "agua para todos" demanant un nou Pla Hidrològic Nacional, que “li done a la Comunitat Valenciana 350 hm3 d’aigua, vinga d’on vinga

15/06/2014 Territori
Es criticava l'anunci del Govern de la Generalitat Valenciana de tornar a recuperar la política del "agua para todos" Es criticava l'anunci del Govern de la Generalitat Valenciana de tornar a recuperar la política del "agua para todos"

Sota el lema "No a un Pla de Conca que condemna el Xúquer" vora tres mil de persones es van concentrar dissabte davant del Palau de la Generalitat a València.

La concentració va discórrer en un ambient festiu, amb nombroses banderes de Xúquer Viu, música valenciana i balls populars. Una muixeranga va tancar l'acte que comptà amb una nodrida representació de la Ribera d'on van vindre persones de pràcticament tots els pobles de la comarca.

El manifest, llegit per Mariajo de Ca Revolta deia que "Quan d'ací a uns anys els expliquen als nostre néts, o als néts dels nostres néts, què és el País Valencià, volem que els parlen del Xúquer en temps present, volem que els conten que és un riu viu, que alimenta les séquies de la Ribera, que manté l'Albufera sana i plena de vida, que la gent de prop i de lluny acostuma a passejar per les seues vores, que gaudeix prenent el bany, pescant, o remuntant les seues aigües en piragua."

Es criticava l'anunci del Govern de la Generalitat Valenciana de tornar a recuperar la política del "agua para todos" demanant un nou Pla Hidrològic Nacional, que “li done a la Comunitat Valenciana 350 hm3 d’aigua, vinga d’on vinga. Tornen a la vella política, que ja s’ha demostrat fallida i insostenible en el passat. Això no és més que una nova cortina de fum per amagar la seua ineficàcia. Una excusa més per no abordar seriosament una gestió de l’aigua que racionalitze els seus usos i conserve la salut dels ecosistemes. Els mateixos que venen la nostra aigua, que firmen protocols inacceptables per fer nous transvasaments, que arruïnen el futur del Xúquer i l'Albufera, volen arreglar-lo ara demanant aportacions externes”.

El manifest acabava fent un repàs dels motius d'oposició al Pla de Conca que aprofundeix “en la sobreexplotació i el deteriorament dels nostres rius, aqüífers i zones humides, davant un futur amenaçat pel canvi climàtic. Aquest nou Pla de Conca és un mal pla per al Xúquer, l’Albufera i els aqüífers i posa en perill el nostre futur”. També es denunciava que, mentre, es nega una concessió d’aigua superficial per abastiment a les poblacions de la Ribera afectades per la contaminació de nitrats i pesticides.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid