Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Aigua
Clam popular a la Ribera contra el transvasament del Xúquer

A la concentració han acudit representants de nombroses organitzacions ecologistes, socials, sindicals i agràries.

20/12/2014 Territori

Centenars de persones s'han concentrat aquest matí a l'Assut d'Antella per a exigir la plena recuperació del Xúquer i de l'Albufera i contra el transvasament d'aigua des d'Alarcón cap Alacant sota el lema “La Ribera no es ven”.

Han manifestat que és innecessari destinar aigua de boca, quan la dessaladora de Mutxamel, que ha costat 80 milions d'euros està sense funcionar, quan podria generar fins 28 hm3 d'aigua a l'any, al mateix preu o inferior a l'aigua que es pretén transvasar des de centenars de quilòmetres. Igualment s'ha remarcat la situació negativa en la que quedarien els nostres aqüífers actualment en estat de prealerta i que es nodreixen en gran part pels retorns de reg, que amb la modernització dels regadius desapareixeran. "En definitiva es tractar de vendre aigua a un preu molt superior al que costa realment, per a que uns i altres es beneficien econòmicament. Tot consentit i estimulat per les institucions públiques", s'ha puntualitzat.

Han denunciat el malbaratament econòmic d’una obra, el transvasament de la Marquesa en el que s’han enterrat 400 milions d’euros, o en les dessaladores d’Alacant, tant un com les altres subvencionades per la Unió Europea.

Cal recordar que la Mesa pel Xúquer va aprovar denunciar a la Unió Europea les condicions fixades en desembre de 2006 respecte al transvasament de la Marquesa, finançant amb 120 milions d’euros per Europa, així com el malbaratament amb fons públics, tant d’aquesta obra com de les dessaladores subvencionades per Europa, especialment la de Mutxamel.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid