Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CAN
L'Armada espanyola col·lisiona contra les zodiacs dels activistes de Greenpeace a Canàries

Una integrant del grup d'activistes de Greenpeace que van participar en una acció contra les prospeccions petrolíferes de Repsol a les illes Canàries va patir talls i una fractura a la cama com a resultat d'un xoc amb l'Armada espanyola.

18/11/2014 Internacional

El passat divendres un equip d'activistes de Greenpeace va començar la seva acció de protesta contra la perforació per part de Repsol del fons marítim al punt 'Síndria', localitzat a 55 quilòmetres de les costes de Lanzarote i Fuerteventura, a les Canàries. El vaixell de la petroliera, anomenat Rowan Reinassance, de 230 metres d'eslora i amb una torre de perforació de més de 100 metres d'altura, va arribar al punt de perforació del vespre d'aquest dissabte acompanyat per un vaixell de guerra de l'Exèrcit espanyol.


Segons Greenpeace, les seves tres llanxes es van aproximar al Rowan Renaissance per realitzar una protesta pacífica contra les prospeccions que posarien en perill les aigües i l'economia de Canàries, però dues llanxes de l'Exèrcit espanyol les van interceptar. Les embarcacions de l'Exèrcit espanyol van envestir als activistes i com a resultat una activista va caure al mar i va patir dos talls i una fractura de cama.


El vaixell Arctic Sunrise de Greenpeace va arribar la nit de dissabte al port de Lanzarote amb l'activista ferida a l'espera d'operació, un altre ferit i dos zodiacs inservibles després de l'envestida de l'Armada. "Malgrat el rebuig local cap a les prospeccions de tota la societat canària, incloent el propi Govern de Canàries, el seu president Paulino Rivero, i el Parlament canari, a més de tota la societat civil, el Govern de Rajoy està donant suport i posant tots els mitjans necessaris perquè el projecte de Repsol tiri endavant ", ha subratllat Greenpeace. El portaveu dels Verds, Joan Francesc Peris, va exigir aquest dissabte la dimissió "immediata" del ministre de Defensa d'Espanya, Pedro Morenés, davant de la "brutal" acció de l'Armada espanyola contra les embarcacions de Greenpeace.

Ahir dilluns l'eurodiputat basc Josu Juaristi en representació  d'Alternativa Nacionalista Canària integrant de la formació "Els Pobles Decideixen" va denunciar l'atac de l'Armada espanyola als activistes i acollint-se a l'article 130, va elevar a la Comissió parlamentària tres preguntes, sota l'enunciat "Atac de l'Armada Espanyola a Greenpeace a Canàries, en aigües on es realitzen prospeccions a la recerca d'hidrocarburs". Aprofitant l'ocasió per exigir que la Comissió Europea es manifesti pel que fa a Quina posició té al voltant de les prospeccions a Canàries, on un vessament de petroli seria devastador per al medi ambient i l'economia, engrandint el problema del canvi climàtic i posant en perill el ecosistema i àrees de cetacis, zones marítimes protegides, així com la manera de vida de milers de famílies?

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid