Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ILLES CANÀRIES
L’independentisme canari diu no a les prospeccions petrolíferes en el seu 50è aniversari

Avui en el 50è aniversari de la fundació del grup MPAIAC i la creació de la bandera independentista canària el moviment d’alliberament nacional està mobilitzat per intentar aturar les prospeccions petrolíferes

22/10/2014 Internacional

L’MPAIAC va ser fundat el 22 d'octubre de 1964 (juntament amb la creació de la bandera independentista canària) a Algèria per l'advocat canari Antonio Cubillo, que amb el suport del Govern algerià va optar estratègicament per una línia africanista que arribar a aconseguir el 1968 el suport d'un Comitè d'Alliberament de l'extinta OUA. El 5 abril 1978 Cubillo és apunyalat a Alger, quedant invàlid per a la resta de la seva vida. L'Audiència Nacional va sentenciar el 1990 que persones "no determinades", però sí "pertanyents als serveis policials espanyols", van encarregar l'assassinat a José Luis Espinosa Pardo, que va ser condemnat a 20 anys de presó.

Coincidint amb aquest 50è aniversari el grup independentista Alternativa Nacionalista Canària (ANC) ha iniciat una campanya d’oposició a les operacions de la petroliera Repsol que vol realitzar prospeccions petrolíferes en diversos punts de les aigües canàries. Per Alternativa Nacionalista Canària, a més a més del risc ecològic hi ha el risc afegit de les poblacions que obtenen l’aigua potable de les plantes de dessalatge o l'evident impacte mediambiental que causarà sobre les migracions i fauna marina. El govern canari ha acordat fer un referèndum sobre les prospeccions petrolíferes i tot i que l’ANC no comparteix la pregunta d’aquesta consulta, reivindica el dret a decidir de Canàries i per aquest motiu el passat dissabte 18 d'octubre va participar en una manifestació en contra de les  prospeccions (minut 0:16 del vídeo).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid