Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
El Correllengua a Catalunya Nord en la commemoració del Tractat dels Pirineus

Malgrat que oficialment el Correllengua es tanca aquest proper cap de setmana, hi ha algunes poblacions que organitzaran activitats ben endinsat el mes de novembre.

06/11/2014 Llengua

La commemoració del Tractat dels Pirineus serveix de colofó per al tancament de la campanya de Correllengua, que estenent així els seus vincles amb les comarques de la Catalunya Nord. Enguany, els dies 7 i 8 de novembre Perpinyà reviurà de nou la festa de la llengua amb diversos actes programats.

El divendres 7, a les 19h i a la Sala Aragó, se celebrarà una interessant taula rodona a l'entorn de la reforma territorial que planteja l'estat francès i l'afectació que tindrà sobre les nacions històriques. Hi assistiran representants de Catalunya, la Bretanya, Occitània i el País Basc i serà un acte organitzat per La Federació.

L'endemà dissabte, els carrers de Perpinyà s'ompliran a partir de les 16h amb la tradicional manifestació (amb inici a la plaça de Catalunya). Posteriorment es donarà pas a una encesa d'espelmes (plaça Victòria) i la marxa de torxes que es clourà amb els concerts deDr. CalipsoThe Terrific Turkeys i PD Guillem, a la Casa Musical.

No seran però els actes de Perpinyà els únics que tindran lloc aquests propers dies. A Vilanova de Bellpuig, també han programat una doble jornada d'activitats, on destaquen la projecció de la pel·lícula l'Endemà (divendres, 7) i el sopar del Correllengua i el concert delDuet Bernat Ramon i Robert Canela, versionant cançons d'autor i música popular (dissabte 8).

Al matí de dissabte, fent camí cap a Perpinyà, la vila de Figueresescalfarà els motors a la Rambla amb una interessant proposta, el vermut musical, que es combinarà amb el lliurament dels premis dels concursos Caça l'errada i Microrrelats. Amb aquest acte es clourà el Correllengua figuerenc.

Finalment, les viles de l'Arboç i Sant Vicenç dels Horts, també s'afegiran a la gresca. A l'Arboç, destaquem la presentació del llibre"¡En cristiano! Policia i Guàrdia Civil contra la llengua catalana", amb la presència del seu autor Ignasi Bea (dissabte 8). I a Sant Vicenç dels Horts s'han programat una munió d'activitats a la plaça de la Vila, destacant la cercavila de cultura popular al migdia, i la música, al parc de la Foneria al vespre (dissabte 8).

Per a més informació i detalls de tot plegat, consulteu com semprel'agenda.

Les activitats del Correllengua s'allargaran tot el mes de novembre

Aquest és el cas de Torrelles de Llobregat que, amb el suport del nucli de la CAL, presentarà el llibre "Els fets i les conseqüències del 1714 al Baix Llobregat" (dimarts 11, a les 20:30h). El següent cap de setmana serà el torn d'Arbeca, amb l'actuació del cantautor Cesk Freixas com a principal reclam i també d'Avià que organitzarà una doble jornada d'activitats, combinant la cultura popular amb els concerts dePanxacontents (divendres 14) iOques Grasses i l'Orquestra Mitjanit(dissabte 15).

El novembre clourà amb els Correllengües del Fort Pienc i Sagrada Família i de Vallromanes. Al barri barceloní es donarà protagonisme a la cultura popular i a recordar tres grans figures de les lletres catalanes Joana Raspall, Montserrat Abelló, Maria-Mercè Marçal (dissabte 22), mentre que a Vallromanes es recordaran els fets de 1714 amb l'espectacle musical "1714, crònica d'un setge" (dissabte 29).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid