Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Correllengua i Castenya uneixen esforços en favor de la llengua i la cultura popular

Més d'un centenar de pobles, ciutats i barris del Principat han vist passar, o ho faran en breu, el pas de la flama de la llengua un any més.

30/10/2014 Llengua

És habitual que pels volts de Tot Sants, el Correllengua i la celebració de la Castanyada es fusionin a molts dels actes que es fan arreu del país, i enguany no és pas una excepció.

A l'Urgell, novament Tàrrega pren protagonisme amb un conjunt de tres jornades dedicades al foment de la llengua i la cultura pròpies, destacant el Xerrabars i els concerts al MerCAT, la nit del 31 d'octubre, però sense desmerèixer les activitats previstes eldiumenge a la plaça Major, i que comptaran amb la presència del polifacètic cantautor Pere Tàpias.

Mataró clourà el seu ampli Correllengua amb una doble proposta: la presentació del llibre "Totes les cançons parlen de tu" de Xavier Sarrià (dijous 30, a la Llibreria Dòria) i gresca catalana a l'Atzucac (divendres 31, a la nit). La mateixa nit, Piera organitza una nova edició de la Castanyada Rock, per la qual s'han esgotat les entrades, i que aplegarà els grups Aspencat, Miquel del Roig, Strombers, Juantxo Skalari i Cor Fort. No podem oblidar la combinació de poesia i tast de ratafies que proposa Sant Cugat del Vallès(divendres 31) o la castanyada gastronòmica de Sant Feliu de Llobregat.

La ciutat de Tarragona torna a aplegar-se al voltant del Correllengua, amb actes previstos al barri de Torreforta (dijous 30) i al centre (dissabte 1), tots ells gràcies a l'empenta del Casal Popular Sageta de Foc. Per la seva banda, Sabadell tancarà els actes el dijous 30, amb una interessant xerrada al voltant de la figura de Maria-Mercè Marçal, al Centre Cívic de la Creu Alta, a 2/4 de vuit del vespre.

Finalment, la vila de Castellolí proposa una jornada festiva dediumenge, amb una pujada popular al cim del Castellolí, mentre que aquell mateix dia, a Osona, Santa Eulàlia de Riuprimer comptarà amb la presència de l'actriu Sílvia Bel i l'espectacle historicomusical"VICTUS, del mal que van fer aquells soldats".

Per a més informació de tot plegat, consulteu com sempre l'agenda.

La Flama de la llengua passa per més d'un centenar de localitats

Més de 100pobles, ciutats i barris del Principat han vist passar, o ho faran en breu, el pas de la flama de la llengua un any més. Quan encara manquen alguns dies per a la conclusió oficial de la temporada a Perpinyà, ja s'ha superat aquesta xifra màgica. Enguany, a més, la presència a l'horitzó del 9N farà que molts Correllengües es desplacin endinsat el novembre, tal i com ja han confirmat els organitzadors dels actes a Arbeca,Vallromanes o a la Dreta del'Eixample de Barcelona.

A part del Principat, el País Valencià també clourà aquesta propera setmana els seus actes, amb més de 50 pobles havent celebrat el Correllengua, que com sempre coordina Acció Cultural del País Valencià. Cal recordar, que Mallorca no ha celebrat activitats de Correllengua enguany, per fer-ho fet l'any passat i celebrar-ho de manera bianual. Sí que s'espera que Eivissa ho faci properament.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid