Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Prop d'una trentena de viles i pobles en moviment pel Correllengua

Les comarques del Maresme i del Vallès Occidental es postulen com a les més actives. També hi hauran actes a Ponent, al Camp, Terres de l'Ebre, Berguedà, Bages, Vallès Oriental, Moianès, el districte de Sants-Montjuïc de Barcelona i Gramenet

23/10/2014 Llengua

Com va passar el darrer cap de setmana, el proper torna a estar farcit d'activitats vinculades al Correllengua, amb prop d'una trentena de viles i pobles en moviment per la llengua i la cultura en català. Les comarques del Maresme i del Vallès Occidental es postulen com a les més actives.

Precisament al Maresme, destaquem els actes previstos a Malgrat de Mar i Alella. A Malgrat, destaca la projecció del documental "Què ens passa, valencians?!", amb la presència de la seva protagonista Alina Moser (divendres, a les 22h), mentre que a Alella, es preparen quatre dies d'actes, sobresortint la presentació del trencaclosques dels PPCC (dissabte, al migdia) i l'homenatge a la poetessa Montserrat Abelló (diumenge, al migdia).

Al Vallès Occidental, sis viles ben properes celebren activitats. ACerdanyola del Vallès i Sabadell tindran especial cura a recordar les figures de Joan Vinyoli i Maria-Mercè Marçal, mentre queMatadepera tractarà d'explicar la realitat de 1714 als més menuts (diumenge). El nucli de la CAL de Vacarisses celebrarà el dissabte el seu dia gran, amb una munió d'activitats a la plaça Joan Bayà, i el mateix dia Bellaterra, veurà el pas de la flama per primer cop des de fa força temps. No podem oblidar tampoc els actes organitzats pel Casal Popular La Guitza a Sant Cugat del Vallès, que s'iniciaran dijous amb la presentació del llibre "Ajudeu-me. El crit d'una llengua que vol seguir viva".

Els barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta de Barcelona tornen a organitzar un Correllengua ben lluït, concentrant els actes centrals a la plaça de Sants tota la jornada de dissabte i que comptaran amb la presència de Jaume Marfany, vicepresident de l'ANC. A Santa Coloma de Gramanet, el mateix dia se celebra el dia gran del Correllengua, a partir de migdia, a Can Sisteré (consulteu el programa).

A les Terres de l'Ebre, Flix i Deltebre s'afegiran un any més al Correllengua. A Flix, l'escriptor Martí Gironell serà el protagonista (divendres a la tarda), mentre que a Deltebre proposen una doble jornada d'actes, destacant els jocs i la poesia que protagonitzarà els actes al Parc del Riu, dissabte.

A ponent volem destacar una nova vila que organitzarà el Correllengua per primer cop, Isona, amb una interessant proposta, el Festibolet. Finalment, les comarques centrals també aporten el seu gra de sorra amb les activitats previstes a Casserres, Navàs iOló, amb la música com a denominador comú.

El Vendrell, Tarragona, Bigues i Riells, La Llacuna... són només algunes altres poblacions que estaran de festa. Repasseu l'agenda per a més detalls i conèixer de primera mà les activitats a molts d'altres indrets del país!.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid