Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESCÒCIA
EUA es pronuncia tàcitament contra la independència d'Escòcia

Encara que Washington assegura respectar la decisió dels escocesos, dóna suport a un Regne Unit "fort, ferm i unit".

15/09/2014 Internacional
Estats Units vol que el Regne Unit sigui un soci "fort, ferm i unit", ha afirmat avui el portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, a tres dies del referèndum sobre la independència a Escòcia. "La decisió és dels escocesos", va dir Earnest. "Per descomptat, respectem el dret dels escocesos de prendre una decisió en aquest sentit", ha afirmat. "Però (...) tenim interès en que el Regne Unit segueixi sent fort, ferm, unit i un soci efectiu", repetint les paraules que va dir  el president Barack Obama amb el primer ministre David Cameron al juny a Brussel·les.

Earnest ha evitat aprofundir en el que significaria per a la política internacional dels Estats Units que el Regne Unit es debiliti en l'escenari internacional o en l'OTAN i el Consell de Seguretat de les Nacions Unides amb la separació d'Escòcia. "Estem segurs que en última instància el poble d'Escòcia prendrà una decisió que ells creuen és en favor dels seus interessos", ha indicat el portaveu.

El diplomàtic ha estimat que "el mateix President (Obama) va articular el que va creure que era important sobre els nostres socis al Regne Unit". La Casa Blanca no ha entrat en detalls sobre com els interessos de Washington es podrien veure afectats amb la fragmentació del Regne Unit. Però el govern escocès ha anticipat que prendrà mesures per negociar la sortida del seu territori de la base de submarins nuclears a Faslane. Això deixaria al govern britànic davant la decisió de mantenir i reubicar el costós sistema de submarins nuclears o directament emparar-se amb els Estats Units. Un Regne Unit dividit també pot afectar el seu suport a l'OTAN, en moments en què s'incrementen les tensions a l'est d'Europa i la seva posició com a membre permanent del Consell de Seguretat, on és un pròxim aliat dels Estats Units. Tot i aquestes pressions internacionals Escòcia decidirà dijous si s'independitza i trenca amb 300 anys de Regne Unit i de supremacia  anglesa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid