Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESCÒCIA
Els bancs entren en la campanya del referèndum d’independència d’Escòcia

Dos dels principals bancs a Gran Bretanya van confirmar que reduirien els seus vincles amb Escòcia si guanya el 'Sí'. Ahir la dissenyadora anglesa Vivienne Westwood va donar suport a la independència escocesa i va citar Catalunya com a país que podria millorar si s’independitza.

15/09/2014 Internacional
Després de que Paul Mc Cartney, David Bowie, Andy Murray, Alex Ferguson, Emma Thompson, Rob Stewart i  J.K. Rowling fessin campanya pel ‘No’ a la independència d’Escòcia (Rowling va arribar a donar un milió de lliures a la campanya del ‘No’) els unionistes  han rebut el suport dels bancs britànics després que dijous passat dos dels principals bancs de la Gran Bretanya van confirmar que reduirien els seus vincles amb Escòcia si guanya el 'Sí' al referèndum sobre la independència que es realitzarà el proper 18 de setembre. El Royal Bank of Scotland, actualment amb seu a Edimburg, va declarar que traslladaria la seva seu principal a Londres. També desplaçaria algunes oficines a Anglaterra. Un altre banc important, Lloyds, va informar que canviaria el registre oficial de les seves oficines (la seu legal) a Anglaterra. Una tercera institució financera, la companyia de pensions i assegurances Standard Life, té plans de transferir part dels seus negocis a terres angleses en cas que es voti pel 'Sí'.

D’altra banda la dissenyadora de moda  anglesa Vivienne Westwoodva va dir ahir  que li agrada Escòcia perquè ‘d'alguna manera crec que són millors que nosaltres. Són més democràtics.’. També va dir que els països petits com Catalunya si són independents ‘podran controlar millor la seva economia i alliberar-se de l’esclavatge del gran capital internacional’. Ultimament la dissenyadora marca cadascun dels seus models de passarel·la amb un pin del 'Sí' a la independència d’Escòcia. Ahir també es va produir un petit incident a Edinburgh quan una manifestació de partidaris dels 'Sí' es va trobar amb un autobús dels laboristes partidaris del 'No' i els van acusar de ser 'tories' (conservadors) disfressats de laboristes (veure vídeo).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid