Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Escòcia
Guanya el "Sí" a Escòcia en el darrer sondeig

A 12 dies del referèndum, una darrera enquesta augura una victòria dels independentistes escocesos, per un democràtic 51% a 49%.

07/09/2014 Internacional

Escòcia assoliria la independència si es compleixen els pronòstics de la darrera enquesta publicada aquest diumenge "The Sunday Times". El sondeig situa el 'sí' per davant per primera vegada des de l'inici de la campanya, amb un 51% dels suports, respecte al 49% del 'no'. L'enquesta confirma la tendència a l'alça dels independentistes, especialment des del segon debat entre el primer ministre Alex Salmond i el líder del 'no', Alistair Darling. Els independentistes han capgirat les enquestes, retallant una diferència de fins a 22 punts en un mes. El sondeig també apunta que un 35% dels votants laboristes votaran pel 'sí', quasi el doble que fa un mes.

L'enquesta elaborada per YouGov, l'empresa d'estadístiques que fins a la data havia mostrat el menor suport per l'independentisme a Escòcia, constata que un 55% dels homes i un 47% de les dones votaran 'sí'. A més, indica una tendència a l'alça de l'opció independentista entre les dones, la classe obrera i els majors de 40 anys. La borsa britànica ha reaccionat a la "baixa" quan s'han conegut els resultats de l'enquesta.

L'enquesta també apunta que el primer ministre escocès, Alex Salmond, i la seva número dos, Nicola Sturgeon, són els polítics en qui més confien els escocesos. Sturgeon és la líder en qui més confien, amb un 44% dels ciutadans, seguida de Salmond, amb un 42%. En canvi, el primer ministre britànic, David Cameron, i el líder de l'oposició laborista, Ed Miliband, només tenen la confiança del 23% dels electors, uns percentatges que són del 33% i del 32% en el cas del líder del 'no', Alistair Darling, i un altre de les figures públiques de l'unionisme, l'exprimer ministre britànic Gordon Brown.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid