Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Milers de persones es manifesten per la independència d'Escòcia a Edimburg

La mobilització d'aquest dissabte ha estat la primera de tot un seguit d'actes reivindicatius programats previ al referèndum que se situa a la tardor del 2014.

24/09/2012 Política
Primera manifestació per la Independència d'Escòcia Primera manifestació per la Independència d'Escòcia

Dissabte passat, més de de 10.000 persones segons els organitzadors, unes cinc segons la polícia es van aplegar pels carrers d'Edimburg per reinvindicar la independència d'Escòcia. La marxa va finalitzar als jardins de Princes Street on es va realitzar un acte polític.

En aquest indret diverses persones es van dirigir als manifestants, entre ells, el Primer Ministre d'Escòcia i líder del Partit Nacional Escocès (SNP), Alex Salmond, que vol celebrar el referèndum a la tardor de 2014, perquè el país sigui plenament independent el 2016. En els proper dies Salmond explicarà els detalls sobre el del referèndum que es pot debatre a finals d'octubre.

Salmon va dir que estava satisfet de la resposta del poble escocès, ja que en aquests jardins havia parlat amb molt gent, però "mai a una multitud de persones com avui".

La diputada al parlament escocès, independent en la llista del SNP, Margo MacDonald, va remarcar que si ara, un terç volem la independència, "tenim dos anys perquè cada escocès intenti convèncer a dos compatriotes a votar sí al referèndum". L'acte també va comptar amb el líder del Partit Verd Escocès, Patrick Harvie.

La manifestació va ser convocada per la Plataforma "Escòcia per la Independència" en suport de la campanya "YEScampaign". La plataforma va anunciar que aquesta ha estat la primera mobilització de tot un seguit d'actes reivindicatius programats previ a la celebració del referèndum.

Un 40% dels escocesos votarien sí a la Independència

Les enquestes d'opinió mostren que al voltant del 40 per cent dels escocesos són simpatitzants de la independència, amb al voltant del 10 per cent d'indecisos i el restant 50 per cent es va oposar. Però els organitzadors de la marxa de dissabte creuen que tenen dos anys per guanyar-se la gent per la independència d'Escòcia.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid