Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Política municipal
El nou govern d'Arenys de Munt es marca com a prioritat la privatització d'empreses municipals

Ximenis va apostar per la municipalització de serveis, com el de l'aigua, per oferir un millor servei als veïns i deslligar-lo dels interessos privats

15/09/2013 Política

El nou govern municipal d'Arenys de Munt, format per ERC, CiU i el PSC, partits que van presentar una moció de censura per desbancar l'alcalde de la CUP, Josep Manel Ximenis, han avançat quins seran els pilars de la seva actuació municipal.

En aquest sentit, una de les prioritats del nou equip de govern comandat per Joan Rabasseda (ERC) serà la privatització d'empreses públiques. Una de les tasques que va dur a terme el govern de la CUP durant la seva gestió va ser justament la municipalització d'empreses, com per exemple la del servei d'aigües, per oferir un millor servei als veïns i deslligar-lo dels interessos privats.

ERC, CiU i el PSC encara no han concretat quines empreses municipals volen eliminar o privatitzar, simplement s'han limitat a anunciar que pensen "reduir el número d'empreses públiques municipals" segons ells per "buscar el millor rendiment de l'administració local i reduir el nombre de gerents".

Canvis en la política d'enllumenat

Una altra de les polítiques que va adoptar l'equip de Ximenis va ser l'impuls d'una política de reducció de la despesa que passés per l'estalvi en l'enllumenat públic també per ser més respectuosos amb el medi ambient.

Doncs bé, el govern de Rabasseda ha anunciat que la política d'enllumenat es "redreçarà". S'encendran "més fanals a la via pública de nit aplicant el sentit comú", indica.

D'altres prioritats del nou govern local seran, segons han avançat en un decàleg publicat al web municipal, la derogació de l'actual sistema de subvencions a entitats i associacions per fer-lo "més just, àgil, equitatiu i menys burocratitzat". També la urbanització superficial de la Riera, la mancomunió de serveis amb altres pobles o l'impuls del planejament urbanístic de la zona rial Bellsolell.

També parla d'"impulsar la participació ciutadana amb noves fórmules" quan una de les prioritats del govern de la CUP va ser la transparència i l'obertura de processos participatius com el de les ordenances fiscals.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid