Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ajuntaments
Arenys de Munt apaga llums per estalviar

S'apagaran fanals i part del que s'estalviï s'invertirà en leds, un tipus d'enllumenat més sostenible

04/01/2012 Política
L'Ajuntament d'Arenys de Munt ha iniciat una política de reducció de la despesa que a diferència dels àmbits nacional i estatal no passa per retallar en serveis socials, salut o educació. El consistori arenyenc, governat per la CUP, ha decidit apostar per l'estalvi a nivell econòmic en l'enllumenat públic.

En aquest sentit, les regidories de Sostenibilitat Ambiental, Economia i Règim Intern, Participació i Seguretat i Prevenció estan realitzant diversos estudis per estalviar en l'enllumenat i ser més respectuosos amb el medi ambient i a partir d'aquest mateix dissabte es posaran en marxa les tres propostes realitzades per tècnics mitjançant un estudi de camp.

En primer lloc es reduirà un 29,88% la despesa de l’enllumenat. Aquesta proposta defensa el tancament de fanals de manera automàtica, sense cap criteri. En aquest cas es tancarien un de cada quatre fanals.

La segona proposta contempla la reducció d’un 42,02% en la factura de la llum. Aquesta proposta, com l’anterior, també defensa el tancament de fanals de manera automàtica, sense cap criteri. En aquest cas es tancarien un de cada dos fanals.

I, finalment, la tercera proposta contempla la reducció d’un 50,20% en la reducció de la despesa de la llum. En aquest cas, però, els fanals es tancarien segons uns criteris determinats. Aquesta proposta és la que presenta un estalvi econòmic més important (65.000 euros), presenta un estalvi en sostenibilitat i medi ambient, està estudiada per no perjudicar cap zona i és revisable, és a dir que si no funciona es pot canviar. A més, els diners que s'estalviaran s'invertiran en leds, un tipus d'enllumenat més sostenible.

Un dels motius per portar a terme aquesta optimització és la important reducció d’ingressos -d'un 32,27%- des del 2008 per part de l’Ajuntament. 


L'equip de govern de l'Ajuntament d'Arenys de Munt ha habilitat un correu de participació per fer una crida a la col·laboració dels veïns.

L'Ajuntament contracta cinc desocupats


L'Ajuntament d'Arenys de Munt ha contractat cinc desocupats en el marc del pla d’ocupació local "Treballem per millorar Arenys de Munt", que implementa el Servei Local d’Ocupació de la Regidoria d’Economia i Règim Intern. Les 5 persones aturades que l’Ajuntament ha contractat han tingut la possibilitat de participar en aquesta acció per estar inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat i al Servei Local d’Ocupació de l’Ajuntament.

Els plans d’ocupació local són subvencions patrocinades pel Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya (SOC) i cofinançades pel Fons Social Europeu (FSE), amb la finalitat que les administracions locals contractin persones aturades per realitzar obres i serveis d’interès comunitari.

Fi a un deute de dos anys

D'altra banda, el consistori ha posat fi a l'important deute que tenia amb els proveïdors des de feia dos anys. En aquest sentit, ha pagat totes les factures endarrerides de l’exercici 2010 per un import total de 266.128,84 euros que han estat finançades amb el préstec concedit per l’Institut de Crèdit Oficial (ICO).
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid