Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Moció de censura
La CUP d'Arenys de Munt dóna a conèixer les exigències de CiU per evitar la moció de censura

La CUP rep amb sorpresa la ruptura d'ERC de les negociacions per consolidar un govern estable a la població i l'emplaça de nou  a reprendre les negociacions per tancar un pacte de govern al servei del poble

26/08/2013 Política

La CUP d'Arenys de Munt ha donat a conèixer, mitjançant un llarg comunicat emès aquest matí, quines van ser les exigències de CiU per continuar recolzant el pacte de govern a l'Ajuntament davant l'anunci de la moció de censura d'ERC, PSC i CiU. Entre altres, la CUP destaca la del “pilotasso” urbanístic, impedir preguntar als veïns com voldran pagar la urbanització de la Riera, assignació de places de funcionaris a dit i el manteniment de privilegis il·lícits a una part dels treballadors municipals.

Davant d'això, la formació independentitsta i d'esquerres es pregunta, si no haurà estat l'“autoritarisme” del que acusen l'Alcalde el que ha impedit fins avui la plasmació de tals irregularitats. "D'això es queixen, de l'autoritarisme, i per això es queixen, per no poder continuar impunes davant tantes irregularitats", apunta la formació en el text.

Per aquestes raons, la CUP rep amb sorpresa la ruptura d'ERC de les negociacions per consolidar un govern estable a Arenys de Munt. "Un govern que hauria de continuar abaixant el deute municipal (fins ara en més de 2 milions d'euros), abaixar impostos, aturar hipermercats, democratitzar pressupostos i ordenances, municipalitzar serveis abaixant costos i millorant la seva prestació, modernitzar el funcionament de l'Ajuntament i aturar la desviació de diners públics a mans privades", exposa la CUP.

En aquesta línia, la CUP emplaça de nou a ERC a reprendre les negociacions per tancar un pacte de govern al servei del poble basat en la racionalització de la despesa, la municipalització dels serveis, l'aposta pel petit comerç, la consolidació de la modernització de l'Ajuntament i l'actuació ferma davant tot tipus d'irregularitats.

Presentació de la moció de censura

Durant el mes de juny el grup municipal de CiU va anunciar que trencava la coalició del govern local, pactada després de les eleccions municipals del 2011. El nou govern tripartit estaria encapçalat per Joan Rabasseda, d'ERC, i deixaria la CUP a l'oposició.

Ximenis va guanyar les eleccions municipals del 2011 i va ser investit alcalde en un govern amb el suport de CiU. Aquesta comtesa electoral va deixar ERC a l'oposició, al costat del PSC i el PP. Però la situació política al municipi durant els darrers mesos ha dibuixat noves aliances que han reproduït els interessos de l'actual govern autonòmic, a la qual s'hi ha sumat el PSC.

L'altre grup membre del govern, CiU, va anunciar al juny que abandonaria el govern municipal i va acusar el batlle Ximenis de mantenir "una actitud personalista i de marginar els regidors de CiU."

 

Els cacics recuperen el poder i pacten amb els espanyolistes

Les xarxes socials han respost a aquesta nova aliança que han remogut la ciutat pionera en les consultes per la independència i en altres iniciatives socials, com la municipalització de la gestió de l'aigua. Alguns comentaris com el d'"Els cacics recuperen el poder pactant amb els espanyolistes. Això fa mal al país" han palesat el disgust per l'operació per desbancar Ximenis en ple agost.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid