Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Arenys de Munt obre les Ordenances Fiscals a la població

L'Ajuntament d'Arenys de Munt ha engegat un procés de radicalitat democràtica basat en posar les Ordenances Fiscals a disposició dels veïns, tal com es fa al municipi andalús de Marinaleda, a Andalusia.
 

Segons informa Ràdio Arenys, ja s'han rebut 45 propostes diferents, tot i que la majoria són de partits com la CUP i ERC i de moment només n'hi ha dues que siguin de veïns del poble. El secretari municipal és qui s'encarrega de supervisar tot el procés per donar-li el caràcter legal que es requereix.

28/09/2011 11:23 Política
L'alcalde, Josep Manel Ximenis (CUP), ha posat en relleu especialment la proposta econòmica que ha fet un veí, el qual ha realitzat diversos càlculs per a les ordenances. Tot i que pot semblar un procés complicat per un ciutadà de peu, assenyala Ximenis, el procés és més fàcil del que sembla, i en aquest sentit confia que cara els pressupostos la participació dels particulars sigui més alta, tot i que reconeix que caldrà seguir fent pedagogia del procés. Ximenis ha destacat que processos com aquest són importants perquè cal deixar clar que les decisions polítiques no estan per sobre les del ciutadà.
 
D'entre les propostes que s'han fet n'hi ha que suggereixen equiparar el cost d'uns serveis amb la taxa que se'ls aplica, ja que n'hi havia que estaven per sota. També n'hi ha referents a aspectes socials, de medi ambient o de foment del comerç.

A partir d'avui es farà una exposició pública de les propostes i es crearà una assemblea per analitzar-les. En aquesta assemblea hi podran assistir aquells veïns que s'hagin inscrit per participar del procés participatiu, a més de polítics i tècnics. Després es portaran a aprovació al ple del 17 de novembre. Les propostes pels pressupostos es poden presentar des de l'1 d'octubre fins el 20 del mateix mes. Aquestes es portaran aprovació al ple del 15 de desembre. 


Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid