Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita Institucional
La CUP celebra que l'Ajuntament de Mataró aposti per fer pública la biblioteca de Caixa Laietana

"Convertir-la en la tercera biblioteca pública de la ciutat en la seva ubicació actual serà més raonable i econòmica que no pas la construcció d'un equipament de nova planta"

07/06/2012 Política
El grup municpal de la CUP a l'Ajuntament de Matarócelebra que la resta de grups municipals sense excepció hagin fet seva la nostra proposta de fer pública la biblioteca de Caixa Laietana (actualment Bankia), i que la proposta es faci extensiva al conjunt de l'Obra Social de l'entitat bancària.

Atès que Bankia ha estat rescatada amb diners públics, considerem legítima la demanda que la seva biblioteca en concret i la seva obra social en general siguin també públiques.

Per llei Mataró hauria de tenir tres biblioteques públiques, però ara mateix només hi ha oberta la Biblioteca Pompeu Fabra i a punt d'inaugurar-se la Biblioteca Antoni Comas. La de Caixa Laietana és privada i només oberta als clients de l'entitat bancària. La CUP ja havia proposat el gener de 2012 que es fes pública, i el govern de CiU es va comprometre a "estudiar la proposta", malgrat no considerar-la prioritària.

Ara, després del rescat de Bankia amb diners públics, la CUP ha considerat que la situació havia passat a ser prioritària i per això ha dut al Ple de l'Ajuntament una proposta de resolució per integrar la Biblioteca Caixa Laienata a la Xarxa Pública de Biblioteques.

Posteriorment, PSC i ICV per una banda i CiU per una altra havien presentat sengles propostes de resolució similars a la de la CUP. Finalment, el conjunt de grups municipals hem consensuat una única proposta, que contempla la proposta de la CUP de fer pública la biblioteca i garantir la preservació del seu fons bibloigràfic des de l'Ajuntament de Mataró.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid