Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Equipaments
El Club Nàutic de Mataró s'enderrocarà per recuperar un espai estratègic al front de mar

El Ple aprova la moció de la CUP que insta la Generalitat a enderrocar l’edifici i el projecte d’enderroc impulsat pel govern local

13/04/2012 Política
El Club Nàutic de Mataró s'enderrocarà per recuperar un espai estratègic al front de mar El Club Nàutic de Mataró s'enderrocarà per recuperar un espai estratègic al front de mar | Autor: Arxiu
El Ple de l’Ajuntament ha aprovat la moció de la CUP que acorda posar punt i final a l’edifici de l’antic Club Nàutic, que és un nyap urbanístic herència del franquisme i un tap visual que impedeix la visió del mar des de molts llocs de la ciutat. La moció insta la Subdirecció General de Ports i Costes de la Generalitat de Catalunya, titular de l’edifici de l’antic Club Nàutic, que iniciï els tràmits necessaris per enderrocar-lo i així poder arranjar el solar per recuperar-lo com a espai públic per a la ciutat integrat en el front de mar. La proposta ha estat aprovada amb els 19 vots favorables de tots els grups municipals excepte el PSC.

Al mateix temps, també s’ha aprovat inicialment el projecte d’enderroc que el govern municipal ha portat al Ple. Xavier Safont-Tria ha condicionat el vot de la CUP al compromís del govern de reclamar a la Generalitat, propietària de l’edifici, que assumeixi el cost econòmic de l’enderroc que està pressupostat en 289.789,73 euros. El projecte d’enderroc s’ha aprovat amb 17 vots favorables i els vots contraris dels dos socis l’antic govern local.

L’anterior govern tripartit havia fet un “pla especial” per legalitzar la situació de l’edifici i mantenir-ne la concessió sense saber quins usos li podria donar. L’actual regidora d’Urbanisme, Montserrat Rodríguez (CiU), ha explicat que aquell pla és inviable econòmicament i també jurídicament perquè vulnerava la Llei de Costes.

La CUP valora molt positivament que s’alliberi aquest punt estratègic del front de mar i el regidor Xavier Safont-Tria ha proposat que s’adapti el solar com a equipament cultural integrat en el Passeig Marítim. Ha avançat unes primeres idees com ara fer-hi un escenari preparat per a teatre a la fresca, concerts, cinema o fins i tot un amfiteatre amb totes les connexions i equipaments necessaris.

Amb l’aprovació de la moció i del projecte d’enderroc s’inicien els tràmits per alliberar el front de mar d’aquest edifici que havia de ser la “talaia” del projecte franquista d’un port que es va acabar fent centenars de metres a ponent gràcies a la pressió popular i a les mobilitzacions veïnals.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid