Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Malbaratament de diners públics
Els treballadors de RTVV se sumen a les mobilitzacions contra la F1

El Comité d’Empresa de RTVV s'adreça a les Fogueres de Sant Joan a causa de la vaga convocada per demà

23/06/2012 Comunicació

Coincidint amb el Gran Premi d'Europa de Fórmula 1, el Comitè d'Empresa de RTVV et convida a eixir al carrer per protestar contra el balafiament de diners públics. Considera un escàndol que les Corts Valencianes tire els diners mentre a nosaltres ens vol tirar al carrer argumentant que no té recursos. La manifestació començarà a les 11 del matí en la plaça de Saragossa, entre avinguda del Port i la d'Aragó. Els treballadors i treballadores de RTVV han quedat a les portes de l'antic cine Aragó.

Vaga dels treballadors de RTVV

Els treballadors de RTVV han convocat una vaga parcial de quatre hores per a la nit del dia 24 al 25 de juny entre les deu de la nit i les dos de la matinada coincidint amb la cremà de les fogueres d’Alacant. Serà la primera vegada en 23 anys que no es podrà veure la cremà per Canal 9 de la mateixa manera que no es va poder veure la cremada de les Falles.

Per aquest motiu, el Comité d’Empresa de RTVV ha enviat una carta a la federació de fogueres d’Alacant i a totes les fogueres de la ciutat explicant-los la situació que es viu en esta casa i demanant-los. En la missiva, l’òrgan de representació dels treballadors explica la tasca que fa RTVV a l’hora de preservar, difondre i promocionar les festes i tradicions i com eixa tasca es vorà afectada per l’ERO massiu que amenaça els treballadors d’esta empresa. El Comité ja va dur a terme una iniciativa semblant amb la Junta Central Fallera el passat mes de març coincidint amb les dos vagues de falles.

En la carta es diu que tots els intents d’arribar a una entesa amb la direcció de RTVV a través del Tribunal d’Arbitratge Laboral (TAL) han resultat infructuosos.

La protesta, assenyala el comitè d'empresa de RTVV, és un instrument de defensa dels llocs de treball i també de la radiotelevisió pública i del servei que ha de tenir per al conjunt dels valencians. "Amb la vaga també volem garantir que en els propers anys continue retransmetent-se la cremada de les Fogueres, tota l’activitat festera i la informació més pròxima que Canal i Ràdio 9 han donat els últims anys. Una cobertura que els nostres directius han posat en perill amb el conflicte que han generat en RTVV amb l’amenaça d’ERO, i la seua voluntat d’acabar amb el servei públic de radiotelevisió valenciana" apunta el comitè.

La Direcció General de Treball ha decretat un 50 per cent de serveis mínims per als informatius durant les quatre hores que dura la vaga. El departament de programes, al que està adscrita la cremà de les Fogueres, no té serveis mínim.

L'ERO a RTVV pot afectar a 1.200 treballadors

L'onada d'acomiadaments que s'espera a Canal 9 i Ràdio 9 en els propers mesos podria ser encara més forta de l'esperada. La proposta inicial que ja ha lliurat el despatx Garrigues Advocats, que va guanyar el concurs per a la gestió tècnica de l'ERO per 125.000 euros, passaria per elevar els acomiadaments fins als 1.200 treballadors.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid