Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans púbñics
Els treballadors de RTVV tornen a la vaga per a les Fogueres de Sant Joan

Ara fa una setmana, es van manifestar davant del Palau de la Generalitat a València per protestar contra l'ERO i la privatització de l'ens públic.

15/06/2012 Comunicació

El proper diumenge 24 de juny, els treballadors de RTVV faran una vaga per a protestar i oposar-se a l’ERO. Serà la primera vegada en 23 anys que no es podrà veure la cremada per Canal 9 de la mateixa manera que no es va poder veure la cremada de les Falles.

La protesta, assenyala el comitè d'empresa de RTVV, és un instrument de defensa dels llocs de treball i també de la radiotelevisió pública i del servei que ha de tenir per al conjunt dels valencians. "Amb la vaga també volem garantir que en els propers anys continue retransmetent-se la cremada de les Fogueres, tota l’activitat festera i la informació més pròxima que Canal i Ràdio 9 han donat els últims anys. Una cobertura que els nostres directius han posat en perill amb el conflicte que han generat en RTVV amb l’amenaça d’ERO, i la seua voluntat d’acabar amb el servei públic de radiotelevisió valenciana" apunta el comitè.

Exigeixen una RTVV pública, en valencià i de qualitat al servici de tots i per a tots

Els treballadors aposten per la necessitat de què la societat valenciana dispose d’un mitjà de comunicació al servici de tota la ciutadania, per a proporcionar una informació objectiva i veraç, que potencie la cultura valenciana i per a la promoció de la llengua pròpia. Per contra, no volen una televisió al servici de cap formació política o governamental, model que ha provocat l’enfonsament polític, econòmic i moral de la nostra empresa i que ens ha condemnat a una crisi que podria significar la desaparició de la radiotelevisió de tots els valencians. Exigeixen una RTVV pública, en valencià i de qualitat al servici de tots i per a tots.

No volen trampes en aquesta vaga

En referència a la convocatòria d’aquesta vaga, el comitè adverteix a l’empresa que no permetran que la direcció de RTVV intente contractar cap unitat mòbil per a substituir els vaguistes que protesten per la defensa del seus llocs de treball. "Aquesta maniobra, en la qual podria estar implicada l’empresa d’un antic directiu, pretén anul·lar l’eficàcia de la vaga, amagant les repercussions de la mobilització, mantenint la emissió de la cremà de les fogueres, la qual cosa és, clarament, una acció que vulnera el dret constitucional a la vaga i contra la qual, si acaba concretant-se, exigirem les responsabilitats judicials oportunes" apunta el comitè.

L'ERO a RTVV pot afectar a 1.200 treballadors

L'onada d'acomiadaments que s'espera a Canal 9 i Ràdio 9 en els propers mesos podria ser encara més forta de l'esperada. La proposta inicial que ja ha lliurat el despatx Garrigues Advocats, que va guanyar el concurs per a la gestió tècnica de l'ERO per 125.000 euros, passaria per elevar els acomiadaments fins als 1.200 treballadors.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid