Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
malbaratament de diners públics
Mobilitzacions a València en contra de la F1

26 escoles, 28 centres de secundària, 6 hospitals o 18 anys d'investigació; és tot el que es podria fer amb els 183 milions d'euros que s'han gastat en el circuit urbà de València

19/06/2012 Res-pública

La plataforma 'Circuit Urbà, no, el moviment 15-M i organitzacions sindicals han convocat diversos actes de protesta contra de la celebració del Gran Premi d'Europa de Fórmula I en un circuit urbà de la ciutat que tindrà lloc aquest cap de setmana. Dissabte passat, ja van començar els actes de protesta amb una passejada i una bicicletada pel circuit.

Per a la plataforma, el Gran Premi d'Europa de Fórmula 1 "crea una il·lusió i una fantasia a l'abast de molt poca gent". Els crítics asseguren que l'afició per aquest esport al País Valencià és "insignificant" i es qüestionen la inversió de 100 milions d'euros, "quan a 30 quilòmetres de València hi ha un circuit apte per a aquest tipus d'espectacles", es refereixen al circuit Ricardo Tormos que es troba a Xest.

Un dels logos de la plataforma 'Circuit Urbà, no' actualitza la imatge que es va fer servir per criticar la visita el Papa.

Actes de protesta

23 juny:
Caravana Indignada: Recòrrer la ciutat en caravana (cotxes, bicicletes, camions) amb pancartes, xiulets, disfresses, etc que demostrin la nostra indignació davant la dilapidació de diners públics a la F1, "mentre ens roben els serveis públics"

24 Juny:

11h- 2a Marxa con el Malbaratament:

11.27 - Plaça de bous
11.45 - Museo de l'artista faller
12.25 - Balears-Alameda

12.30 Cassolada: "Fer més soroll que ells i fer pancartes gegants a la sorra perquè es vegi a tot el món que no volem F1 a València. Platja de les Arenes, davant de l'Hotel Neptuno"

Carta oberta a Fernando Alonso

La plataforma 'Circuit Urbà, no' ha enviat una carta al pilot Fernando Alonso per criticar "el circ" de la Fórmula 1 i per informar els participants "del preu que els veïns han de pagar".

En la carta que els veïns han remès als mitjans de comunicació lamenten que el Gran Premi d'Europa de F1 que se celebrarà a València el cap de setmana vinent crea "il·lusió i fantasia a l'abast de molt poca gent".

Asseguren que l'afició per aquest esport a la Comunitat Valenciana és "insignificant" i critiquen que s'invertís "al voltant de 100 milions d'euros per condicionar el circuit urbà", malgrat que "a escassos trenta quilòmetres de València existeix un d'apte per a aquest tipus d'espectacles de circ".

Han denunciat que la construcció del circuit urbà va ser "una imposició" del magnat de la F1, Bernie Ecclestone, "que es va aprofitar dels deliris de grandesa de les autoritats polítiques del País Valencià".

En la carta, els veïns també insten a Alonso a "llevar-se el casc" per conèixer "les humiliacions, molèsties i privacions" que diuen que suporten, com "el tall de carrers, desviament de circulació i del transport públic o prohibició d'accedir a espais públics".

Així mateix, han denunciat el "les males olors", problemes que per als veïns són "agressions prohibides per les ordenances de qualsevol ciutat normal". La plataforma també ha lamentat la suspensió de la revetlla de Sant Joan "per motius d'ordre públic" i els veïns han reiterat que no volen que el Gran Premi d'Europa se celebri al costat de les seves cases.

 Fa mesos que la societat valencia es mobilitza contra el circuït

Assemblees de barri del Moviment 15M de València veïnes a l’Avinguda del Port, com Algirós, Pobles de la Mar i Natzaret, han convocant els valencians  a la realització de diverses “paradetes ciutadanes”  d'ençà el mes de febrer favor dels servicis públics, la justícia, el treball i la dignitat; contra les “paraetes insensates” de la incompetència, els retalls, el balafiament i la corrupció dels governs autonòmic i municipal, i especialment contra el circuit de Fórmula I (veure els vídeos paradeta 1 i paradeta 2)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid