Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans públics
Concentracions en contra de l'ERO de RTVV

ERPV, PSAN, SI i MDT manifesten el seu suport als treballadors de RTVV i fan una crida per sumar-se a la concentració d'avui a les 19h davant del Palau de la Generalitat de València.

07/06/2012 Comunicació

Avui, wl comitè d'Empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) han convocat dues concentració per protestar en contra de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que pretén acomiadar més uns 1.200 treballadors de l'ens públc. La primera concentració es farà a les 10h a l'accés dels repectius llocs de treball i la segona més amplia a les 19h davant del Palau de la Generalitat de València.

La segona concentració té el suport les organitzacions polítiques independentistes que impulsem la campanya “Nosaltres els fusterians”, ERPV, PSAN, SI i MDT, que han fet una crida per secundar-la, sota el lema "Per una televisió pública, de qualitat i en català, En solidaritat amb les treballadores i treballadrors de RTVV".

Aquestes organitzacions manifesten, en un comunicat, que aquest ERO és un pas més en el desballestament dels serveis públics valencians, amb el pretext de la crisi i de l'asfíxia financera del Consell", i pertant remarquen que "els treballadors i les treballadores no han de pagar una situació que no han generat ells sinó la mala i corrupta gestió dels responsables polítics del Consell, que han pervertit el que hauria d’haver estat una digna televisió pública".

A més a més, indiquen que l'ERO  suposarà l'inici del desmantellament de la ràdio i la televisió públiques valencianes, després de conèixer la intenció del PP de modificar la llei d'RTVV i de facilitar la privatització de franges d'emissió íntegres. Estem davant d'una privatització de la gestió dels mitjans públics de comunicació, fent una passa més en la línea d’eliminar la nostra llengua dels mitjans de comunicació de masses".

 

L'ERO a RTVV pot afectar a 1.200 treballadors

L'onada d'acomiadaments que s'espera a Canal 9 i Ràdio 9 en els propers mesos podria ser encara més fort de l'esperada. La proposta inicial que ja ha lliurat el despatx Garrigues Advocats, que va guanyar el concurs per a la gestió tècnica de l'ERO per 125.000 euros, passaria per elevar els acomiadaments fins als 1.200 treballadors.

La nova RTVV, un ens que sorgirà després de la fusió de TVV i Radio Autonomia Valenciana quedaria després del ERO amb una plantilla de 550 treballadors. És a dir, dos de cada tres empleats seran acomiadats.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid