Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Vaga a RTVV el 18 i 19 de març contra l'ERO i les retallades

Els sindicats denuncien no es pot garantir el servei públic quan es pretén aplicar un ERO per fer fora més de 1.000 treballadors

15/03/2012 Comunicació
Els treballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) han aprovat fer vaga els dies 18 i 19 de març. Es tracta d'una decisió sense precedents, per la combativitat de la plantilla i per les dates: culminació de les Falles. De fet, els serveis mínims només poden garantir la mascletà del dia 18, però no pas la cremà del dia de Sant Josep, quan els ninots cremen i culmina la festa. RTVV no retransmetrà la cremà per primer cop en 23 anys.
 
L'empresa ha condemnat la decisió a través d'un comunicat i ha carregat contra el comitè d'empresa, acusant-lo de d'"inamovible" i d'haver pres una decisió "desproporcionada i injusta". A més, ha criminalitzat el fet de convocar vaga en plenes Falles, i ha afirmat: "RTVV ha entès aquest servei públic com un acte de cohesió i vertebració territorial propi d'una televisió pública autonòmica".
 
Ara bé, els treballadors repliquen que no es pot garantir el servei públic quan es pretén aplicar un ERO per fer fora més de 1.000 treballadors: "Els plans de la Generalitat i de la direcció de RTVV posen també en perill la funció pública de la ràdio i la televisió valencianes, ja que la cobertura de les nostres tradicions i manifestacions culturals, com les Falles, deixarà de fonamentar-se en l’interés social i de cohesió territorial i passarà a basar-se estrictament en criteris de benefici empresarial privat".
 
La vaga ha estat convocada per unanimitat, tots els sindicats han convocat la mobilitzaciódels dies 18 i 19 de març. Segons ha informat la Intersindical, la resposta de l’empresa ha sigut dir que no pot fer res contra l’ERO i proposar la possibilitat de dir en antena que hi ha vaga a canvi de no fer-la. "Una proposta en la línia de la prepotència i la falta de consideració que la caracteritza", critica.
 
"No hi haurà cremà, però la vaga continua"

La vehemència dels treballadors ha obligat l'empresa a renunciar a oferir la cremà de les Falles. Per això els sindicats criden a aconseguir que el seguiment sigui massiu per a les aturades parcials de 13 a 15 hores del dia 18 i de les 22 hores del dia 19 a les 2 de la matinada del dia 20.
 
A parer dels sindicats, l'empresa "ha desistit de donar la cremà de les falles perquè sap que la vaga anava a fer impossible la seua retransmissió".
 
"L'ERO també és un atac al món faller"

Els sindicats recalquen que la vaga no té res en contra de les Falles ni la Magdalena i així ho ha explicat en un comunicat que ha fet arribar a la Junta Central Fallera, les Juntes Locals i les Comissions Falleres. "El món faller ha de saber que si els plans de RTVV es converteixen en realitat, la retransmissió de la cremà en futurs anys quedarà reduïda a la mínima expressió perquè la programació passarà a mans de les grans productores de fora", sosté.
 
En aquest sentit, recalca que la defensa d'una ràdio i una televisió públiques són la millor via per "treballar en favor de la cultura i les tradicions valencianes i, en particular, de les Falles i la Magdalena". "Estem convençuts, perquè el món faller és el primer coneixedor del nostre esforç i compromís per a difondre la festa, que sabreu entendre que eixa defensa del futur laboral en RTVV va acompanyada de la voluntat de continuar treballant en favor de la cultura i les tradicions valencianes i, en particular, de les Falles", remarca.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid