Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Desnonaments
Una persona agredeix un membre de la PAH a Badia i després li posa una denúncia

L’AEB se solidaritza amb la persona agredida i fa una crida al veïnat per acompanyar-lo, demà a les 10h., als jutjats de Cerdanyola on es celebrarà el judici.

29/05/2012 Harmonies de lluita

El passat dijous 24 de maig a la Plaça Major de Badia del Vallès, un membre de l’Alternativa d'Esquerres per Badia (AEB) va ser agredit mentre es trobava recollint signatures en recolzament de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la dació en pagament en una taula de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

L’agressora sortia de l’ajuntament insultant de males maneres a aquesta institució i als immigrants de Badia amb afi rmacions com “l’ajuntament només ajuda als moros i primer s’ha d’ajudar als de casa”. Es va acostar a la taula de les PAH i va seguir cridant i insultant. En aquests moments una de les persones de la taula es va acostar i de bones maneres li va intentar explicar: “que això no era veritat, que el problema és que cada vegada hi ha menys ajudes socials i més gent que les necessita, que els criteris són la necessitat i no l’origen del veí”.

L’agressora va començar en aquest moment a insultar aquesta persona i li va clavar diversos cops a la cara. El company agredit es va apartar d’ella i diversos veïns es van acostar sorpresos pel que havia passat. Ràpidament va arribar la policia i l’agressora va dir que era ella l’agredida i que denunciava al nostre company. Les persones que van presenciar els fets van donar el seu DNI a la policia per testifi car si calia ja que era evident qui havia agredit a qui.

 

L'AEB denuncia l'agressió i se solidaritza amb el membre de la seva organització

La formació enten que la situació social en la que cada cop més persones s’estan trobant a causa de l’estafa que anomenen crisi, provocada per bancs i grans poders fi nancers amb l’ajut inestimable dels diferents partits que ens governen o ens han governat, porti a situacions de desesperació en no poder viure dignament.

Tot i així, considera que no es pot canalitzar aquesta desesperació amb violència "contra els nostres iguals, membres de la classe obrera igualment castigats pel sistema".

També remarca que no es pot deixar portar pel discurs i actitud xenòfoba que està imperant en una bona part de la població des de fa ja massa temps i que porta a equivocar-nos d’enemic. Discurs que està creixent gràcies a partits polítics que ho estan prenent com a bandera en major o menor grau. I no només ens refereixen a PxC, on això és evident, sinó també a una bona part de PP i CiU. Amb aquest discurs s’intenta que deixi  de banda els veritables culpables del que ens passa i es carregui la frustració contra els més dèbils.

Felicita al nostre company agredit per la seva actitud, ja que la formació considera que és "un exemple d’on i com es lluita contra la xenofòbia. Combatent-lo a peu de carrer, amb els nostres veïns i companys, persona a persona. Per desgràcia, moltes altres persones que pensen com ell no haguessin intentat dialogar amb aquesta persona i haguessin mirat a una altra banda, permetent que la xenofòbia continuï escampant-se"


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid