Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unanimitat a favor del grafitti artístic a Badia

Tots els grups municipals van donar aquest dimecres suport a la moció de l’AEB a favor dels espais urbans nets i creatius a Badia per afavorir així la millora del paisatge urbà de la ciutat.
Després d’una campanya de repintat de parets i altre mobiliari urbà del municipi d’eficàcia dubtosa, l’AEB va observar que han començat a aparèixer els primers signes de contestació del grafiters. 

28/05/2010 03:42 Drets i Llibertats
Sovint, aquesta contestació es planteja com un estira-i-arronsa amb l’ajuntament i quan baixa la pressió de repintat per part de l’administració, comencen a aparèixer de nou els grafits, especialment aquells sense gaire valor estètic coneguts com a tags.

La moció de l’Alternativa d’Esquerres per Badia aposta pel diàleg i la col·laboració amb grafiters i considera que els grafits controlats disminuiran la pressió dels tags. Segons l’AEB, des de l’àrea de joventut s’han de crear uns espais de comunicació i contacte amb els grafiters. Igualment, es fa del tot necessari la creació d’un cens de parets o altres espais de pintura disponibles a Badia i encetar una campanya amb els comerciants per a la retolació de persianes de locals comercials amb la col·laboració dels grafiters.

Sergio Escribano, portaveu del grup municipal de l’AEB, acabà la seva intervenció al ple esmentant que l’incivisme es pot combatre des de la col·laboració i la no criminalització dels artistes grafiters.

El mateix Escribano es felicitava d’haver obtingut el recolzament de tots els grups municipals remarcant la necessitat de la creació del cens de parets disponibles per a ser utilitzades controladament pels grafiters i la recerca de fòrmules imaginatives com la de pintar persianes. A tall anecdòtic, la representant del PP oferí la persiana de la seu local del partit per a ser pintada per grafiters sempre que hi aparegueren gavines (logo del Partit Popular) i no cap corb.

Des de l’AEB es comprometen a fer el seguiment de l’aplicació d’aquest acord per intentar que tingui fruits reals i positius per a totes bandes i no quedi en el calaix de les bones intencions consensuades.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid