Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Accions a Badia del Vallès contra el tancament del servei nocturn del CAP

 Veïns i veïnes de Badia del Vallès han ocupat els serveis d'assistència nocturna del CAP per evitar-ne el tancament.  Aquestes mobilitzacions han estat impulsades des de l'assemblea local del 15-M. Es preveu que aquesta acció contra les retallades dels serveis públics sanitaris es torni a repetir a altres localitats del Vallès Occidental.

Els col.lectius Alternativa d’Esquerres per Badia (AEB) i l’Esquerra Alternativa per Barberà (EAB) han denunciat la política de desballestament de la sanitat pública tot aprofitant l'estiu.

19/07/2011 09:13 Drets i Llibertats

El 13 de de juliol més de cinc-cents veïns de Badia del Vallès i Barberá van prendre El CAP i els carrers del municipi en protesta per les retallades que tancaven aquest servei públic. Els serveis nocturns d'urgències dels CAP ja han tancat les portes a moltes altres localitats catalanes. El servei nocturn de Badia portava trenta anys funcionant. Avui tornaran a repetir-se accions de protesta a Badia del Vallès.

 

En aquest sentit, els col.lectius Alternativa d’Esquerres per Badia (AEB) i l’Esquerra Alternativa per Barberà (EAB) han fet pública una nota en què expliquen que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha decidit que a partir del 18 de juliol el Centre d’Atenció Primària de Badia del Vallès deixi de prestar el servei d’urgències de 24 hores a les poblacions de Badia i Barberà. Denuncien que els serveis del CAP es reduïran al nou horari de 8 del matí a 8 del vespre i que es preveu derivar les persones amb alguna urgència mèdica als centres sanitaris CUAP Ripollet, CUAP Sant Fèlix i a l’hospital de Sabadell, Parc Taulí. Pel que fa al servei d’ambulàncies, dels dos vehicles amb base a Badia (la de Badia i la de Barberà) volen que una passi a donar servei de 5 del matí a 10 de la nit i l’altre quedi com està, les 24 hores.

Anuncien el col.lapse de l'hospital públic comarcal

L’efecte negatiu d’aquestes reduccions no serà només per als veïns de Badia i Barberà sinó que serà força ampli en els centres que romandran oberts donat que hauran d’absorbir els pacients d’altres quatre serveis d’urgències que també tancaran al Vallès Occidental Est, passant de 7 serveis a 2. Tot això comportarà una gran afluència de ciutadans al Taulí, amb el conseqüent col·lapse i risc de conseqüències greus per a les persones que necessitin assistència mèdica urgent. Tot això per unes poblacions que no disposen de transport públic en horari nocturn.

L’AEB i l’EAB consideren que aquestes mesures atempten contra la qualitat del servei públic d’assistència primària i adverteixen que generarà moltes molèsties als usuaris que s’hauran de desplaçar fora del seu barri o municipi, amb el més que probable increment de demanda sobre l’Hospital Taulí.

També assenyalen que aquestes retallades, aplicades en període vacacional i un cop passades les eleccions municipals, "s’emmarquen en un ampli procés de progressiva privatització del servei de salut a Catalunya, al capdavant del qual, el govern de Convergència i Unió ha situat, i no per casualitat, al Dr. Boi Ruiz i Garcia que fi ns al moment era president de la patronal del sector sanitari concertat i que anteriorment havia estat director general de La Unió Catalana d’Hospitals".

{youtube}Vx56zCnoYs4{/youtube}

 

Per saber-ne més:

 A Sabadell també reaccionen...

L'Ajuntament demana que no es tanquin les urgències mèdiques nocturnes de Badia del Vallès

La CUP consolida la campanya per denunciar les retallades a la sanitat 

Continuen les protestes contra el tancament de l'hospital "Dos de maig" de Barcelona

La CUP anima els treballadors de la salut a mobilitzar-se per la sanitat pública

Un miler de persones es manifesta a Sabadell en contra de les retallades sanitàries

La CUP de Mataró denuncia la privatització del sistema sanitari
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid