Xirinacs
El documental que recupera la figura del lluitador pels drets i llibertats del poble català
Documental
XIRINACS, el documental, assoleix el 50% del finançament

Llibertat.cat publica aquest dimecres una entrevista a Núria Roig Esteve, coordinadora de la Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs

09/07/2014 Comunicació

XIRINACS, el documental, el treball que impulsa Llibertat.cat amb la col·laboració de la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs, ja ha superat el 50% del finançament mínim requerit.

El projecte, que es finança a través de micromecenatge a Verkami, ha recollit 6.300 euros en 10 dies. Un total de 155 mecenes han anat realitzant aportacions d'ençà que es va posar en marxa la campanya el passat 30 de juny.

El pressupost per a la realització del documental està comptabilitzat en 20.000 euros, 12.000 dels quals es demanen a través de Verkami a canvi d'un ampli ventall de recompenses que inclouen l'enviament del DVD del documental.

Entre les compensacions també hi ha exemplars de llibres de Xirinacs, una samarreta amb una cita de Xirinacs, una visita guiada al Pla de can Pegot on va morir el filòsof, el DVD del documental L'Operació Garzón contra l'independentisme català o una plaça al curs d'introducció al model filosòfic de Xirinacs, entre altres.

Entrevista a Núria Roig

Llibertat.cat publica aquest dimecres una entrevista a Núria Roig Esteve, coordinadora de la Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs, on explica que el pensador "encara és un desconegut malgrat els esforços de molts per donar-lo a conèixer".

"Durant els seus darrers anys va ser censurat", afirma, i apunta que "ara necessitem, més que mai, les lliçons que aporta la memòria històrica" i "tota la pràctica ja exercida i perfeccionada dels qui treballaren tota la vida per aquestes llibertats". "En Lluís Maria Xirinacs va oferir els seus coneixements, la seva acció i les seves propostes, moltes encara no concretades, per a la vera llibertat. Hem de donar-lo a conèixer sobretot als més joves", argumenta.

Fes ara la teva aportació i ajuda a fer realitat XIRINACS, el documental

Valora
"La independència no es demana, es pren" Lluís Maria Xirinacs
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid